Dorin Crecan, antrenor de 5 DAN

Antrenorul clubului de karate CS Porolissum Zalău, Dorin Crecan, a participat la finele săptămânii trecute, alături de câţiva sportivi pe care-i pregăteşte, la un seminar internaţional de karate tradiţional organizat la Deva. La eveniment au luat parte sportivi de toate vârstele legitimaţi la cluburi din întreaga ţară, iar lecţiile au fost predate de unii dintre cei mai mari maeştri ai artelor marţiale de pe glob: Alexey Kunin (10 DAN – preşedintele Federaţiei Europene de Jiu Jitsu), Michael Bock (7 DAN – Germania), Dariusz Bajkowski (7 DAN – preşedintele Federaţiei Poloneze de Karate Fudokan-Shotokan) şi Ionel Bara (preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Tradiţional).

Prezent pentru prima dată în România, Alexey Kunin, unul dintre cei mai mari maeştri în viaţă din artele marţiale, s-a arătat încântat de ceea ce a văzut la Deva, dar mai ales de faptul că există mulţi tineri dornici de a face sport de performanţă. Kunin este şi cel care i-a acordat gradul de „10 DAN” lui Ilija Jorga, fondatorul stilului Fudokan.
Pentru sportivii legitimaţi la cluburile din România, seminarul de la Deva a fost şi un prilej de selecţie a în lotul naţional care va participa la Campionatul Mondial de karate tradiţional, din Polonia. De la CS Porolissum Zalău au fost selectaţi patru sportivi: Eduard Arman Crecan (8 ani), Irina Pelivan (9 ani), Darius Sălăgean (13 ani) şi Paul Sălăgean (17 ani), ultimul devenind campion european în urmă cu opt ani.
În cadrul seminarului de la Deva au avut loc şi examene de grad, printre participanţi numărându-se şi zălăuanul Dorin Crecan, care a devenit antrenor cu 5 DAN. Examenele de grad au fost susţinute în prezenţa celor patru maeştri: Alexey Kunin, Michael Bock, Dariusz Bajkowski şi Ionel Bara.
Crecan a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori în anul 2000, iar artele marţiale le practică de mai bine de 30 de ani.

2 Thoughts to “Dorin Crecan, antrenor de 5 DAN”

  1. maria

    felicitari elevului paul salagean,,multa sanatate intregii echipe si mult,mult success….

  2. orsi

    Bun.sa o luam usor.presedintele federatie mondiale de karate traditional este un canadian pe numele lui rick jorgensen.bara e presedibtele federatiei wtfskf. Kunin asta daca dai search pe google are gradele luate onorific la fel si bara asta dati in semn de respect nu ca ar fi el dedicat unei alte arte martiale la fel cu este jujitsului.examenul a fost dat de niste incompetenti la fel si cei care au participat la examinare in calitate de maestrii.uitati va pe youtube si o sa va radeti.ceo care au fost prezenti acolo subt cei care au pierdut alegerile la federatia romana de karate traditional si neputand digera infrangerea s au gandit ei sa si dea Dani ca cel care i conduce sa faca un bussines cu fraierii.nicaieri nu le este recunoscut gradul.au sarit de la 1 fan si 2 dan la 5!!!!! Tot ce am citit aici e informatie mincinoasa.ce lot national la ceva ce nu exista.ei toti si au dat demisia din fderatia de karate traditional.n au federatie n au nimic.ce selectie s afacut pt copiii astia care participa de la zalau ? Astia nici macar n au participat la campionatul national oameni buni.e campionatul mondial pe legheleu.cum ramane cu adevaratii karateka din zalau care abia au 3 dan, gen marincas calin,cristian boldut sau chis dan?oameni care participa la stagii tot timpul in cazul lor si participari la competitii.asa ca crecane iti dau si din partea mea vreo 5ca sa fii ca si kunin asta :))))

Leave a Comment