Dorin Barbu – 48 de ani de cariera

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

Dorin Barbu - 48 de ani de cariera

Desi s-a nascut la Cluj-Napoca, Dorin Barbu si-a desfasurat cea mai mare parte din activitate la Zalau, iar la inceputul acestei saptamani a hotarat sa se pensioneze

Cand vine vorba de Dorin Barbu, multa lume asociaza numele sau cu orasul Cluj-Napoca, insa cei mai multi ani din activitate i-a petrecut la Zalau. Cariera de fotbalist a inceput-o in anul 1962, la juniorii echipei Metalurgistul Cugir, pentru care a evoluat cateva meciuri si la echipa de seniori. In 1965 a debutat la juniorii Universitatii Cluj si tot in acel an a fost admis la Facultatea de Medicina din Cluj.

Aici a urmat cursurile timp de doi ani, dupa care a urmat cursurile Facultatii de Drept din acelasi oras. La juniorii sepcilor rosii a evoluat doar un an, fiindca datorita calitatilor pe care le avea si talentului cu care mangaia mingea a fost promovat la echipa de seniori, unde a activat timp de un deceniu. In 1972 a absolvit Facultatea de Drept de la Cluj, continuand sa evolueze timp de patru ani la Universitatea. In 1976 a ajuns in orasul de la poalele Mesesului, unde, pe langa faptul ca evolua ca jucator la Armatura Zalau, a intrat in campul muncii, angajandu-se ca jurist in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean. Intre anii 1979 – 1989 a fost jurist la IAIFO Zalau, continuand aceeasi activitate timp de sapte ani la Silcotub Zalau.

A revenit in 96 la IAIFO, dar numai pentru un an, fiindca in 1997 a devenit directorul Directiei Judetene pentru Sport Salaj, functie pe care a avut-o pana 2005. In ultimii cinci ani de activitate a fost consilier in cadrul aceleiasi institutii, iar la inceputul acestei saptamani a decis sa se pensioneze. Am avut o colaborare buna cu toti colegii. M-am inteles bine atat cu domnul Nicu Lapusan, cat si cu domnul Ioan Onicas. Atat dansilor, cat si celorlalti oameni de sport si sportivilor din Zalau le doresc multa sanatate si succes in continuare, ne-a declarat Dorin Barbu. Cariera de jucator a incheiat-o la Armatura Zalau, in urma cu 29 de ani, dupa care, timp de cinci sezoane a fost antrenor secund si principal la acelasi club. A urmat sezonul petrecut pe banca echipei Chimia Zalau, apoi, alti opt ani in care a pregatit Laminorul Zalau.

In 1996 a revenit pe banca Armaturii Zalau, unde a stat timp de doua sezoane. Din 1998 pana in 1999 a fost antrenorul echipei Minerul Sarmasag, insa ultimul an din cariera de antrenor l-a petrecut tot la formatia zalauana.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »