Doi zălăuni, la Campionatul European de Karate Fudokan

Finalul acestei săptămâni va fi unul special pentru doi dintre sportivii clubului CS Terra Kid Zalău. Iulia Cliţan şi Dan Poptelecan vor participa sâmbătă şi duminică la Campionatul European de Karate Fudokan, programat în Napoli (Italia). Dacă Iulia Cliţan, care va concura la tineret a mai luat parte la astfel de evenimente, unde nu de puţine ori a urcat pe podium, pentru Dan Poptelecan este o premieră. „El nu a mai participat niciodată la un Campionat European, fiindcă la categoriile copii şi cadeţi se organizează doar Cupe Europene şi Mondiale. Un Campionat European are încărcătura lui, este cea mai importantă competiţie de pe continent, dar am încredere în sportivii mei, în special în Iulia Cliţan, care sunt convins că se va întoarce cu o medalie. De altfel, acesta este şi obiectivul nostru la această competiţie”, a declarat instructorul Călin Marincaş, care va face deplasarea în Italia chiar dacă nu va putea participa la competiţie din cauza accidentării suferite în toamna anului trecut. „Mi-aş fi dorit enorm să particip şi eu la acest Campionat European, aşa cum mi-aş fi dorit să concurez şi la Campionatul Naţional de la Izvorani, dar, din păcate, simt în continuare dureri la genunchi”, a precizat, vizibil dezamăgit, multiplul campion mondial şi european.
Iulia Cliţan şi Dan Poptelecan au obţinut calificarea la Europenele de la Napoli în urma rezultatelor înregistrate la Campionatul Naţional de Karate Fudokan de la Izvorani. Iulia Cliţan a obţinut cele mai bune rezultate, devenind dublă campioană naţională în probele de kumite şi kata echipe, în timp ce în probele de kata individual şi fuku-go a obţinut medalia de bronz.
Dan Poptelecan a devenit vicecampion naţional în proba de en-bu mixt, iar la kata echipe a obţinut medalia de bronz.
Delegaţia României care participă la Campionatul European de Karate Fudokan este alcătuită din peste 40 de persoane, în frunte cu preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional – Nicolae Marandici.

One Thought to “Doi zălăuni, la Campionatul European de Karate Fudokan”

  1. nicu

    ambii sunt campioni nationali, DAN este la fuku-go, felicitari si succes in continuare, ……………….cat despre „scriitor”, lasa-te de meserie nu este de tine, ori la nivelul acesta de liga judeteana se poate orice?

Leave a Comment