Doi zălăuani vor reprezenta România la Campionatul European de karate kyokushin

Clubul Sportiv Vidalis Zalău va fi prezent cu doi sportivi la Campionatul European de karate kyokushin, programat la finalul acestei săptămâni, la Oradea. Instructorul Cristian Bolduţ ne-a dezvăluit că va participa la acest important eveniment sportiv cu Iulian Corceac, care va concura la juniori U22, categoria -75 de kilograme şi Cătălin Crişan, care va evolua tot la juniori U22, dar la categoria -65 de kilograme.

Pentru cei doi karateka este prima participare la un Campionat European, însă instructorul Cristian Bolduţ ca cei doi sportivi să se întoarcă cu rezultate cât mai bune. „Nu pot spune că avem ca obiectiv câştigarea unei medalii, chiar dacă ne dorim acest lucru. Ei sunt la prima participare la un Campionat European, însă, având în vedere că această competiţie are loc în România, aşteptările sunt destul de mari”, ne-a afirmat Bolduţ.
Finala Campionatului European de karate kyokushin rezervat cadeţilor, juniorilor U22 şi seniorilor va avea loc în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, iar lotul României, condus de orădeanul Harris Wallmen, va avea în componenţă 35 de sportivi.
480 de sportivi din 23 de ţări au confirmat prezenţa la ediţia din acest an a Campionatului European de karate kyokushin.
Oradea găzduieşte pentru a treia oară un eveniment de o asemenea anvergură, după Campionatul European rezervat seniorilor, desfăşurat în 1998 şi prima ediţie a Campionatului European rezervat juniorilor, desfăşurată în 2000.
Iulian Corceac este campion naţional en-titre la juniori, în timp ce Cătălin Crişan a fost medaliat cu bronz la ultima ediţie a Campionatului Naţional.

Leave a Comment