Doi jibouani visează să ajungă în fotbalul mare

Marius Haiduc şi Mihai Brânduşe au fost selectaţi în „echipa naţională a jucătorilor fără contracte”, urmând să suţină în perioada următoare meciuri amicale cu echipe din primele două ligi. La finalul târgului jucătorilor fără contracte, început marţi dimineaţa la Buftea, mai mulţi impresari şi conducători de cluburi vor decide dacă printre cei 24 de fotbalişti rămaşi în cursă sunt şi jucători interesanţi, cu care merită să semneze contracte.

Jibouanii Marius Haiduc, Mihai Brânduşe şi Raul Brânduşe se numără printre cei 41 de fotbalişti care s-au prezentat marţi dimineaţa la Centrul de Fotbal de la Buftea, unde are loc târgul de iarnă al fotbaliştilor fără contracte. Aceştia au fost supuşi unor teste fizice, iar în urma examinării, Aurel Ţicleanu, managerul departamentului de scouting din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, împreună cu alţi antrenori prezenţi, au selectat 24 de jucători, printre ei regăsindu-se şi jibouanii Marius Haiduc şi Mihai Brânduşe. Raul, fratele lui Mihai Brânduşe, nu a fost cooptat în lotul care va efectua un stagiu de pregătire la Mogoşoaia, în perioada 31 ianuarie – 8 februarie, dar le ţine pumnii celorlalţi doi, pentru care visul continuă. „Pentru mine era ultimul tren. Am 22 de ani şi îmi doresc să joc la un nivel mai înalt decât cel din Liga a IV-a. Este o şansă pentru mine şi vreau să-mi demonstrez calităţile. Vor veni să ne urmărească în perioada următoare atât impresari, cât şi antrenori şi vreau să profit de această şansă care mi se oferă”, ne-a declarat Marius Haiduc.
În perioada cantonamentului, cei 24 de jucători vor susţine mai multe partide amicale atât cu echipe din Liga a II-a, cât şi cu formaţii din primul eşalon sub titulatura de „echipa naţională a jucătorilor fără contracte”.
Marius Haiduc evoluează în Liga a IV-a la liderul Luceafărul Bălan, în timp ce Mihai Brânduşe, care s-a aflat anul trecut şi
în lotul celor de la FC Zalău, joacă în Liga a IV-a clujeană, la CS Aghireşu. Cei doi, care au fost colegi în trecut la Rapid Jibou, au putut participa la această selecţie alături de alţi 39 de fotbalişti veniţi din toate colţurile ţării, fiindcă nu au au contracte semnate cu formaţiile la care activează, în Liga a IV-a fiind foarte puţini jucători care semnează contracte cu cluburile la care evoluează.
Conform unor analize ale sindicatului internaţional al jucătorilor, mai mult de jumătate dintre fotbaliştii care au participat în trecut la astfel de evenimente au semnat la scurt timp contracte cu cluburi profesioniste.

Leave a Comment