Doi fotbalişti sălăjeni au evoluat în derby-ul Ardealului

Indiferent de liga în care activează cele două formaţii, partidele dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj sunt adevărate derby-uri, iar atmosfera creată în tribune este una greu de descris în cuvinte. De-a lungul anilor, cele două cluburi s-au duelat atât în Liga a II-a, cât şi pe prima scenă a fotbalului românesc.
În acest sezon competiţional, cele două cluburi s-au întâlnit în Liga a III-a, duelându-se chiar în prima etapă a sezonului. Universitatea Cluj a promovat în vara acestui an în al treilea eşalon, în timp ce feroviarii s-au înscris în această ligă cu echipa a doua, prima evoluând în Liga I. Cu toate acestea, CFR-ul a avut în formula de bază şi câţiva jucători de la prima echipă, în timp ce în „11”-le Universităţii s-au regăsit jucători cu mare experienţă în Liga I, precum Goga, Lemnaru, Abrudan sau Onicaş.
Partida s-a disputat pe Cluj Arena şi, cu toate că a fost vorba de un joc în Liga a III-a, atmosfera a fost una extraordinară.
6.200 de spectatori au asistat la derby-ul Ardealului, majoritatea fiind suporteri ai Universităţii Cluj.
În partida desfăşurată în prima rundă a Ligii a III-a, încheiată cu scorul de 1 – 1, au evoluat şi doi fotbalişti sălăjeni.
Adrian Micaş, originar din comuna Chieşd, jucător transferat în vara acestui an la Universitatea Cluj, a fost integralist în partida din etapa I, fiind extrem de entuziasmat de atmosfera creată pe Cluj Arena.
„A fost un meci cu o atmosferă incredibilă, nu pot să descriu în cuvinte ce am simţit în momentul în care acei oameni minunaţi au început să cânte. Sper să câştigăm cât mai multe meciuri, să fiu cât mai util echipei, iar la finalul sezonului să promovăm în Liga a II-a”, ne-a declarat Micaş.
De cealaltă parte, în lotul feroviarilor s-a aflat zălăuanul Alexandru Băican, jucător ce a început fotbalul la Viitorul Zalău. Acesta a evoluat în trecut pentru grupele de juniori ale Universităţii, după care a activat în Liga a III-a, la Unirea Jucu, pentru ca în vara acestui an, în urma unei selecţii, să fie transferat la clubul feroviar.
„Mă bucur foarte mult că am ajuns la CFR Cluj, fiindcă este un club cu tradiţie. Atmosfera a fost una incredibilă, chiar dacă majoritatea suporterilor au fost ai Universităţii Cluj”, a precizat Alex Băican.
Fotbalistul zălăuan a fost introdus în teren de antrenorul Gheorghe Barbu în minutul 60, înlocuindu-l pe Alexandru Chiriţă.

Leave a Comment