Dinamoviştii din Zalău, alături de camerunezul Patrick Ekeng

Moartea fotbalistului camerunez, Patrick Ekeng, fost jucător al echipei Dinamo Bucureşti, a şocat lumea fotbalului din România, dar şi din afara ţării. Foarte multe persoane, chiar şi reprezentanţi ai principalelor rivale, şi-au exprimat regretul şi i-au adus un ultim omagiu jucătorului camerunez pe diferite site-uri de socializare.
Patrick Ekeng a fost omagiat şi la Zalău, un grup de suporteri dinamovişti afişând un banner la intrarea în municipiu dinspre muntele Meseş, pe care scrie „R.I.P. Ekeng 14”, RIP reprezentând iniţialele mesajului în limba engleză „Rest în Peace”, care, în limba română se traduce „Odihnească-se în pace”. Cifrele 1 şi 4 înseamnă numărul de pe tricoul de joc al camerunezului.
Reamintim că Patrik Ekeng a căzut ca secerat pe terenul de joc, în timpul partidei de vineri seara, dintre Dinamo Bucureşti şi Viitorul Constanţa (3 – 3), după numai şapte minute de la introducerea sa în teren. Jucătorul de culoare a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde medicii au încercat să-l resusciteze. Din nefericire, camerunezul nu a mai putut fi readus la viaţă, iar clubul Dinamo este, din nou, în doliu, la fel ca în urmă cu 16 ani, când şi-a pierdut „unicul căpitan”, pe Cătălin Hâldan.
Ionel Culina, ofiţerul de presă al clubului din Ştefan cel Mare, a anunţat pe facebook, că oficialii clubului Dinamo au decis să retragă tricoul cu numărul 14. „Plânge toată suflarea dinamovistă, plânge toată ţara, plânge fotbalul peste tot în lume. Patrick a plecat dintre noi, lăsând în urmă o soţie, o fetiţă superbă, o familie numeroasă în Camerun şi milioane de oameni marcaţi de încă o tragedie pe un teren de fotbal. A plecat din Ştefan cel Mare şi cu numărul 14, retras pentru totdeauna. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, este mesajul postat de Culina.

Leave a Comment