De la Volei Municipal Zalău, la campioana Greciei

După un sezon petrecut la Volei Municipal Zalău, belgianul Matthias Valkier s-a transferat la PAOK Salonic, campioana Greciei în ultimele trei sezoane

Belgianul Matthias Valkier a fost primul transfer pe care conducerea clubului Volei Municipal Zalău l-a realizat în vara anului trecut, înaintea începerii ediţiei 2016 – 2017. Coordonatorul belgian avea 26 de ani şi era şi la acea vreme component al naţionalei Belgiei. Prima echipă de seniori pentru care a activat Valkiers în carieră a fost Euphony Asse-Lennik, formaţie pe care Remat Zalău a întâlnit-o în sezonul 2011 – 2012 în grupele Ligii Campionilor.
Contractul belgianului cu Volei Municipal Zalău a expirat odată cu finalul ediţiei 2016 – 2017, când formaţia zălăuană a devenit campioana României. Înţelegerea dintre cele două părţi nu a mai fost prelungită, astfel că Matthias Valkiers şi-a căutat altă echipă, ajungând zilele trecute la o înţelegere cu PAOK Salonic, echipă ce a devenit campioana Greciei în ultimele trei sezoane.
Până să se transfere la Volei Municipal, Valkiers a mai activat pentru trei cluburi din Belgia: Euphony Asse-Lennik, Noliko Maaesik şi Prefaxis Menen.
Conducerea clubului zălăuan a găsit deja înlocuitor pentru coordonatorul belgian, transferându-l pe bulgarul Dobromir Dimitrov, jucător în vârstă de 26 de ani şi cu o talie de 1,96 metri. Dobromir este component al naţionalei Bulgariei, cu care a participat în 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra.

Leave a Comment