De la Remat, la nationala Austriei

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

De la Remat, la nationala Austriei

Dupa ce a castigat campionatul Romaniei cu Remat Zalau, antrenorul Michael Warm a semnat un contract cu Federatia de Volei din Austria

Dupa experienta scurta, dar benefica, de numai patru luni, la Zalau, antrenorul german Michael Warm a decis sa ramana pe viitor mai aproape de casa. Neamtul a semnat un contract cu Federatia de Volei din Austria, valabil pana in 2011, cand se termina Campionatul European, dar cu posibilitatea de prelungire. Aceasta, dupa ce joia trecuta, inaintea plecarii din Zalau, Warm a declarat ca inca nu este sigur daca va colabora si pe viitor cu Rematul. Pentru mine a fost o aventura sa vin de la Berlin la Zalau.

A fost o experienta buna si pentru mine si sunt foarte bucuros ca am facut in iarna pasul spre Zalau. Nu stiu ce voi face insa pe viitor pentru ca am si eu viata mea. Mi-e greu sa dau acum un raspuns dar ma voi gandi. Am fost in multe locuri din Europa si va pot spune ca m-am simtit fantastic aici, a declarat joia trecuta tehnicianul neamt, caruia i-a expirat contractul cu Remat odata cu finalul sezonului 2009 – 2010.

Sunt convins ca Michael Warm este un antrenor care poate dezvolta voleiul din Austria. Ne-am indreptat spre domnul Warm pentru ca a lucrat in Germania, iar cele doua scoli de volei sunt asemanatoare, a declarat Peter Kleinmann, presedintele Federatiei de Volei din Austria. Chiar daca sunt sanse minime ca Warm sa continue si cu Remat Zalau, directorul executiv al echipei zalauane, Nicu Sarb, a declarat ca asteapta in aceasta saptamana un raspuns de la antrenorul german.

Noi stiam de aceasta varianta, insa nu eram foarte convinsi ca va accepta oferta. Si noi i-am indeplinit toate dorintele, insa sunt alte motive pentru care a ales sa lucreze in Austria. Nu stiu daca va antrena si la Zalau, dar noi asteptam in aceasta saptamana un raspuns de la el. Daca Warm nu va mai veni la Zalau, conducerea zalauana va cauta tot un antrenor din strainatate. Daca Michael nu-si va prelungi contractul, vom cauta tot un antrenor din strainatate. Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar, deocamdata, antrenorii din Romania nu cred ca ne pot satisface dorintele noastre, a declarat patronul Liviu Ciupe.

Trei jucatori de la Remat convocati la lotul national

Echipa masculina de volei a Romaniei a inceput pregatirile pentru preliminariile Campionatului European de volei, pregatindu-se in aceasta perioada la Buzau. Printre jucatorii convocati la lot sunt si trei voleibalisti de la noua campioana, Remat Zalau: extremele Marius Ciortea si Dan Borota si liberoul Adrian Feher. Acestora li se adauga si antrenorul secund al Rematului, Aurel Vlaicu, sub comanda sa si a celuilalt antrenor, Mircea Dudas, pregatindu-se in aceste zile voleibalistii romani.

Antrenorul principal al nationalei, Stelian Moculescu, este asteptat dupa incheierea campionatului Germaniei. La lot este prezent si zalauanul Adrian Gontariu, insa acesta evolueaza in prezent la campioana Germaniei, Vfb Friedrichshafen. In data de 9 si 15 mai, Romania va sustine meciurile din preliminariile Campionatului European, impotriva reprezentativei Republicii Moldova.

Daca voleibalistii romani vor trece de Moldova vor accede in turul doi preliminar, unde vor intalni reprezentativele Italiei, Turciei si Belarusului. Vor fi organizate doua turnee, in Turcia (21 – 23 mai) si Italia (28 – 30 mai), echipa clasata pe primul loc la final urmand sa se califice direct la Campionatul European. Formatia de pe pozitia secunda va evolua in recalificari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »