Daniela Cota, viceprimar al Zalaului: Anumiti jucatori au vrut sa plece dupa meciul cu Steaua

Magazin Salajean 19 noiembrie 2010 0

Daniela Cota, viceprimar al Zalaului: Anumiti jucatori au vrut sa plece dupa meciul cu SteauaViceprimarul municipiului Zalau, Daniela Cota, a organizat ieri o conferinta de presa la sediul Primariei, pentru a-si exprima punctul de vedere despre problemele aparute in ultimele zile la Clubul Sportiv Remat Zalau. Aceasta a dezvaluit ca dupa meciul cu Steaua Bucuresti, anumiti jucatori au vrut sa paraseasca echipa, fiind deranjati de lipsa unor conditii elementare la antrenamente. Sunt putini cei care stiu faptul ca dupa meciul avut acasa, cu Steaua, ca urmare a unor discutii la vestiar, o parte din jucatori au fost decisi sa paraseasca echipa. Presiunea creata asupra lor, tracasarile si amenintarile permanente, i-au determinat sa ia aceasta decizie. Mai precis, nesiguranta platii salariilor si lipsa unor conditii elementare la antrenamente, mai precis lipsa ghetii si a leucoplastului pentru bandajarea degetelor.

Potrivit spuselor sale, jucatorii si-ar fi asumat toate riscurile in momentul plecarii de la campioana Romaniei. Au fost decisi sa-si asume toate riscurile si sa denunte contractele incheiate cu CS Remat Zalau, deoarece au considerat ca, in conditiile existente la club, nu pot sa-si desfasoare corespunzator activitatea. Faptul ca erau multumiti de salarii nu era suficient pentru ei ca sa poata juca la adevarata lor valoare, nefiind indeplinita conditia confortului psihic si, uneori, chiar si fizic, a mai precizat edilul Zalaului.

Avand in vedere ca urma un meci extrem de important, cu Dinamo Bucuresti, dupa care debutul in Champions League, Daniela Cota a declarat ca primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a hotarat ca trebuie sa se implice imediat in activitatea clubului, pentru a nu pierde o parte din jucatori. Nu ne puteam permite sa intram in teren cu echipa injumatatita, astfel ca domnul primar a hotarat ca este necesara implicarea imediata in activitatea clubului.

Am fost si eu prezenta la intalnirea din 9 noiembrie, dinaintea antrenamentului, unde domnul primar i-a asigurat pe jucatori de toata sustinerea noastra si de faptul ca lucrurile se vor modifica la echipa, dar nu in acest moment. In calitatea dumnealui de fost sportiv, le-a spus ca intelege ca au nevoie de confort fizic si psihic, poate mai mult decat altceva, considerand ca micile care creeaza disconfort mare pot fi rezolvate. Acestea au declansat ale lui Ciupe, nemultumiri care l-au determinat sa porneasca tot acest scandal, intr-un moment in care dumnealui i s-a parut probabil cel mai potrivit.

Edilul orasului a mai mentionat ca i se pare normal sa ceara detalii despre activitatea clubului, insa, potrivit acesteia i-au fost prezentate informatii incomplete despre club, care nu prezentau felul in care a fost cheltuit bugetul local. Daniela Cota a facut si o prezentare a bugetului si veniturilor realizate in anul 2009, spunand ca Remat Invest a ramas restanta pe anul trecut cu suma de 613.175 de lei.

Au fost prezentate si sumele alocate de actionari in acest an, Remat Invest depasind cu 62.241 de lei suma prevazuta in bugetul clubului. Aceasta suma nu acopera insa suma nevirata in anul 2009, nici datoriile cu care clubul a inceput anul 2010, a tinut sa afirme oficialul Primariei. Viceprimarul a precizat la final ca apreciaza contributia avuta de-a lungul timpului de firmele conduse de Liviu Ciupe si ca ar fi pacat ca acesta sa se retraga din actionariatul clubului, insa decizia ii apartine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »