Daniela Cîrlan, maratonista de la CSM Zalău: „Vreau să urc pe podium la Campionatele Naţionale de Maraton şi Semimaraton”

Cu toate că în luna septembrie a acestui an va împlini vârsta de 34 de ani, atleta de la CSM Zalău, Daniela Cîrlan, consideră că mai are un cuvânt de spus în atletismul românesc, vrând să urce pe podium la Campionatele Naţionale de Maraton şi Semimaraton

Pentru Daniela Cîrlan, începutul anului 2014 a fost unul cu ghinion, având în vedere că în luna februarie a fost muşcată de un maidanez în timp ce se antrena într-un parc din Sibiu. „Aş putea spune că anul 2014 a fost unul neplăcut pentru mine, având în vedere că în luna februarie am fost muşcată de un câine în timpul unui antrenament şi am fost nevoită să fac pauză aproape o lună. Am reluat antrenamentele şi în foarte scurt timp am început să concurez”, a afirmat sportiva transferată la CSM Zalău în urmă cu trei ani.
Primul rezultat notabil şi cel mai bun de anul trecut pentru atleta pregătită de Lorena Boberschi a fost obţinut în luna aprilie, Daniela Cîrlan devenind campioană balcanică cu echipa României la semimaraton şi vicecampioană balcanică la individual. La finalul lunii aprilie, atleta de la CSM Zalău a alergat la semimaratonul de la Rijeka (Croaţia), clasându-se pe locul doi la final, cu timpul de o oră, 14 minute şi 28 de secunde. A urmat o nouă cursă de semimaraton, în Kosovo, câştigată de Daniela Cîrlan cu timpul de o oră şi 17 minute.
Din păcate, ghinioanele au reapărut, iar sportiva de la CSM Zalău a suferit o ruptură musculară la gamba piciorului drept, exact locul unde fusese muşcată de maidanez. „Am fost nevoită să fac repaus timp de şase săptămâni din cauza acelei rupturi musculare. Din august până în luna octombrie am alergat cu dureri la gambă, având în vedere că nu am făcut repaus cât ar fi fost nevoie. Muşchiul s-a refăcut greu, iar din această cauză, rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor în concursurile desfăşurate în a doua parte a anului”, a explicat sportiva.
Având în vedere că din luna decembrie se poate pregăti normal, fără a mai acuza dureri la gamba piciorului drept, Daniela Cîrlan speră ca în acest an să obţină rezultate mai bune decât în 2014. „Pot spune că din decembrie alerg fără dureri şi mă simt bine. Îi mulţumesc antrenoarei Lorena Boberschi, care a fost alături de mine în toată această perioadă şi a crezut în mine, chiar dacă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor. Sper să obţin rezultate mai bune în acest an, iar obiectivele mele sunt câştigarea unei medalii atât la Campionatul Naţional de Maraton, cât şi la cel de Semimaraton”, ne-a declarat Daniela Cîrlan, care speră să stabilească un nou record personal în cursa de maraton.

12 ani a practicat proba de marş

Daniela Cîrlan practică atletismul de la vârsta de 12 ani, iar până în 2005 a concurat în proba de marş, unde a avut şi cele mai bune rezultate: vicecampioană europeană în 1999 şi medaliată la Cupele Europene şi Mondiale cu echipa României. Tot ca practicantă a probei de marş, Cîrlan avea să participe în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena, unde s-a clasat pe locul 37 la 20 de kilometri marş, pentru ca un an mai târziu să renunţe la această probă, axându-se pe cele de maraton şi semimaraton.
„A fost o trecere mult mai grea decât m-am aşteptat. Am avut nevoie de trei ani pentru a mă acomoda cu alergarea”, explică atleta de la CSM Zalău, care a obţinut rezultate notabile şi în cursele de maraton şi semimaraton.
Cele mai importante rezultate obţinute sunt cele două titluri naţionale la maraton (2009 şi 2010) şi locul patru obţinut în 2007 la Campionatul Mondial de semimaraton de la Udine, cu echipa României.
Ca timp, cel mai bun rezultat în proba de maraton l-a înregistrat în 2008, la Maratonul Berlinului, terminând cursa în două ore, 39 de minute şi 14 secunde.

4 Thoughts to “Daniela Cîrlan, maratonista de la CSM Zalău: „Vreau să urc pe podium la Campionatele Naţionale de Maraton şi Semimaraton””

  1. LOL

    36 de ani implineste Daniela Cirlan. Nu stiu de ce au adus asemenea sportivi la club. Ce rezultate a obtinut pentru CSM Zalau de cand a ajuns aici? Doar vorbe. Macar daca ar fi din judetul nostru. Nici nu miroase pe langa Paula. La cati atleti mai sunt in Zalau ati putea sa-i legitimati pe Daniel Magdas, pe Monel Sabou si mai gasiti voi unul si gata, este echipa de maraton la baieti. Numai batrani va trebuie la club. Nu ar fi de mirare sa auzim ca puneti in practica propunerea

  2. Anonim

    se vede clar ca habar nu ai ce vorbesti si esti si ff prost educat! …ce legatura are faptul ca nu este de aici din judet?Te intreb: toate fetele din echipa de handbal sau toti baietii din echipa de volei ai ZALAULUI sunt din acest judet? Si ei reprezinta tot cluburi din acest judet!!Toti sportivii care reprezinta alte cluburi din tara, sunt toti din acele judete?Pt stiinta ta si a altora care gandesc asa limitat ca si tine, sa sti ca NU!Sunt si au fost dealungul timpului multi sportivi din acest judet care au reprezentat cluburi din alte judete si nimeni nu ia marginalizat sau jignit niciodata asa cum faceti voi.E perfect normal si legal sa reprezinti ce club vrei E ff usor sa scrieti aici numai tampenii si jigniri sub protectia anonimatului,asta arata nivelul vostru .
    Si tot asa pt cultura ta generala si a altora sa stoti ca DANIELA CIRLAN are timpi mult mai buni alergati decat PAULA Tsi la semimaraton si la maraton.Pentru a afla ce rezultate a adus Cirlan pt clubul CSM ZALAU mai citeste,poate te ajuta..

  3. LOL

    Sub protectia anonimatului? Apai daca asa spui de ce comentezi la randul tau ca si anonim sau anonima? Apai sa-ti spun ca ma pricep! Nu am vazut pe unul de la volei sau handbal sa iasa sa se laude in halul asta in ziare. Plus nu am vazut minciuni despre rezultate inventate in dreptul celor de la sporturile de echipa cum vad la voi la atletism. Atat stiti, sa mintiti cu nerusinare. Rezultatele de la concursurile pe bani nu sunt pentru club, sunt pentru sportivi, si aici da, trebuie amintite pentru ca de multe ori acele concursuri sunt mai puternice decat cele de la campionatele nationale. Cat despre rezultatele la balcaniada … hai sa fim seriosi, nu conteaza la bugetul clubului care vine in functie de performantele sportive, sunt doar asa … de palmares. Mai sunt cititori care se pricep. Pacat de un Paul si nu mai stiu cum il cheama, cel care alerga semimaraton. In loc de Cirlan el merita sa stea in clubul din Zalau. Plus mai sunt si altii care au plecat din Zalau la final de juniorat din cauza ca antrenorii si conducerea de la CSM Zalau nu ati fost interesati de ei din cauza ca probabil au avut coloana vertebrala si au vrut sa faca ceva si nu s-au gandit doar la cum sa bage bani in buzunar. Cei care au plecat au plecat pentru ca au vrut sa faca performanta, iar cei care au venit, gen Cirlan, a venit sa pacaleasca clubul, sa faca pregatire si sa primeasca vitamine din banii clubului din Zalau si sa mearga sa alerge la concursuri internationale pentru a castiga bani pentru ea, iar la nationale se da accidentata. Hai ca nu suntem toti fraieri. Pacat ca cei de la Zalau nu au luptat mai mult pentru Rares sa poata concura pentru Salaj. Acela este sportiv tanar si de perspectiva, sportiv de valoare. Pacat de el. Din presa am inteles ca a fost vorba de un santaj asupra lui. Cred ca Guset, cel mai bun atlet al Salajului, nu merita asa ceva. Rezultatele bune ale sportivului din Ramnicu Valcea sau de unde este el, obtinute la inceputul acestui an, sunt rodul muncii lui Guset. Hai pa sustinatorule sau sustinatoare a lui Cirlan care cand alerga bine se lauda iar la scurt timp dupa ce se lauda cu o cursa spunea ca a alergat rau din cauza unei muscaturi de caine care a existat la cursa de dinainte. Nu suntem prosti toti cei care citim presa.

  4. LOL

    :)) Dragutule,pt linistea ta sa sti ca singurele puncte internationale pentru clubul CSM ZALAU anul trreut au fost aduse de catre nimeni alta decat CIRLAN! Nu numai ca puncteaza aceste campionate dar mai sunt si puncte internationale..UPS..E,ce sa faci:))Te dai mare cunoscator dar saracul de tine habar nu ai ce vorbesti!!Banii pentru sportiviI din club vin de la minister si directorii numai ai impart asa ca ..Hai ca te si laud..in privinta lui GUSET ai mare dreptate!!

Leave a Comment