Daniel Sabau, manager CS Viitorul Zalau: Cea mai reusita editie a Cupei Viitorul

Magazin Salajean 30 august 2010 0

Daniel Sabau, manager CS Viitorul Zalau: Cea mai reusita editie a Cupei Viitorul

Timp de trei zile, Zalaul a fost capitala fotbalului juvenil. Un numar de 55 de echipe, de la 29 de cluburi din tara, s-au intrecut la Cupa Viitorul, la sase categorii de varsta: 1995, 1997, 1999, 2000, 2001 si 2002. Pe langa clubul organizator, CS Viitorul Zalau, au mai fost prezente: Scoala de Fotbal Gica Popescu, CFR Cluj, Universitatea Cluj, Ceahlaul Piatra Neamt, Gloria Bistrita, Pandurii Targu Jiu, Scoala de Fotbal Helmuth Duckadam, CSS Vaslui, Noua Generatie Iasi, Liberty Salonta, Unirea Alba-Iulia, FC Bihor, Xela Baia Mare, Kinder Sangeorgiu de Mures, Seso Campia Turzii, Olimpia Satu Mare, LPS Bistrita, CSS Sibiu, Interstar Sibiu, FC Silvania Simleu Silvaniei, Luceafarul Braila, FC Benta Brasov, Il Calcio Satu Mare, Somesul Satu Mare 2010, Junior Satu Mare, CS Primob Sighetul Marmatiei, Barcaul Nusfalau si LPS Satu Mare. Aproximativ 700 de copii au fost prezenti la editia din acest an, cea cu numarul sase.

Partidele s-au disputat pe trei terenuri: Stadionul Municipal din Zalau, Stadionul Victoria de la Unitatea Militara si Baza Sportiva Viitorul din Hereclean.

Din cele sase categorii, clubul manageriat de Daniel Sabau a reusit sa urce pe podium cu trei grupe, iar cu doua s-a clasat pe locul patru.

La categoria 2002, Viitorul Zalau s-a clasat pe locul trei, dupa ce a dispus in meciul pentru stabilirea locurilor 3 – 4, cu scorul de 3 – 1 de U Cluj 2. Locul intai a fost ocupat de CFR Cluj, iar pe pozitia secunda s-a clasat U Cluj 1. Cel mai bun jucator al acestei grupe a fost declarat Rares Filip (CS Viitorul), cel mai bun portar, Tudor Ciorca (U Cluj), iar golgeter, Raul Haiduc (CFR Cluj). La fiecare grupa au fost si cate doi jucatori remarcati, iar la 2002, cei doi copii au fost Alexandru Jula (CS Viitorul) si Tristan Cucuiat (Junior Satu Mare).

Categoria 2001 a fost castigata de Seso Campia Turzii, urmata pe podium de CSM Focsani si FC Silvania Simleu Silvaniei. Viitorul Zalau s-a clasat pe pozitia a patra. Alex Dumitru (CSM Focsani) a fost desemnat cel mai bun jucator, Mircea Urcan (Seso Campia Turzii) – cel mai bun portar, iar Ionut Muresan (FC Silvania) – golgeterul categoriei. Ambii jucatori remarcati au fost de la Viitorul Zalau, Cristian Maghear si Andrei Brisc.

Alaturi de U Cluj 1 si 2, CS Viitorul Zalau a reusit sa urce pe podium si la categoria 2000, invingand in ultimul meci cu scorul de 3 – 0 Olimpia Satu Mare, care s-a clasat pe pozitia a IV-a. Cel mai bun jucator a fost de la Viitorul Zalau, Florinel Pop, cel mai bun portar, George Chira (U Cluj 1), iar golgeter, Mihai Forna (U Cluj 2). Vlad But (Viitorul Zalau) si Horatiu Vasilescu (Seso Campia Turzii) au fost cei doi jucatori remarcati.

Ultima categorie la care clubul zalauan a urcat pe podium a fost 1999, dupa ce, in meciul pentru locurile 3 – 4 a castigat cu scorul de 3 – 0 in fata celor de la Ceahlaul Piatra Neamt. Locul intai a fost ocupat de CSM Focsani, iar pe pozitia secunda s-a situat FC Benta Brasov. Cel mai bun jucator a fost numit Raul Gavrilita (FC Benta Brasov), cel mai bun portar, Robert Dogaru (CSM Focsani), iar golgeter, Razvan Birta (Viitorul Zalau). Tot de la clubul zalauan, Szelesi Roland a fost unul dintre jucatorii remarcati, alaturi de Ionut Aluas (Gloria Bistrita).

La fel ca la categoria 2001, Viitorul Zalau s-a clasat pe locul patru si cu grupa de copii nascuti in 1997. Podiumul a fost alcatuit din: Unirea Alba Iulia, Gloria Bistrita si Liberty Salonta. Cel mai bun jucator a fost Alexandru Lezeu (Liberty Salonta), cel mai bun portar, Janos Mezei (Gloria Bistrita), iar golgeter, Bogdan Stef (Unirea Alba Iulia). Ambii jucatori remarcati au fost de la Viitorul Zalau: Danut Cozma si Alex Baican.

Ultima categorie, 1995, la care au evoluat cei mai mari juniori de la aceasta competitie, a fost castigata de LPS Bistrita, urmata de CFR Cluj si Liberty Salonta, in timp ce Viitorul Zalau a ocupat pozitia a VI-a. La aceasta categorie, clubul zalauan nu a avut niciun jucator evidentiat. Cel mai bun jucator a fost numit Alexandru Tarnovan (LPS Bistrita), cel mai bun portar, Dragos Ciot (CFR Cluj), iar golgeter, Dragos Crenganis (Noua Generatie Iasi). Remarcatii acestei categorii: Andrei Muresan (Liberty Salonta) si Mihai Segarceanu (Scoala de Fotbal Gica Popescu).

Echipele clasate pe primele trei locuri la fiecare categorie au primit cate o diploma, o cupa, o minge de fotbal si medalii pentru toti componetii grupei, in timp ce jucatorii evidentiati au fost rasplatiti cu cate o diploma si un trofeu.

De mentionat faptul ca toate echipele participante au primit din partea organizatorilor cate o diploma pe care aparea si o fotografie cu formatia respectiva.

La final, managerul CS Viitorul Zalau, Daniel Sabau, a declarat ca editia din acest an a fost cea mai reusita. A fost un eveniment important atat pentru clubul nostru, cat si pentru judetul Salaj. Parerea mea este ca aceasta editie a fost cea mai reusita dintre cele sase organizate pana acum. Toate echipele s-au declarat multumite de organizare si de conditii. Chiar daca nu am reusit sa castigam nicio categorie, eu sunt multumit de rezultatele copiilor, avand in vedere numele adversarelor.

Turneul a fost organizat de CS Viitorul Zalau, in parteneriat cu Hyundai Zalau, Primaria Zalau, Unitatea Militara Zalau, Primaria Hereclean si cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Asociatiei Judetene de Fotbal Salaj, Directiei pentru Sport a Judetului Salaj, Politiei Municipiului Zalau, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, dar si al unui numar mare de sponsori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »