Dan Mirşidan, la primul titlu naţional din carieră

Magazin Salajean 1 martie 2011 0

Dan Mirşidan, la primul titlu naţional din carieră

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism, rezervat juniorilor a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Sala de Atletism din incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu din capitală. Din Zalău au participat patru sportivi, Dan Mirşidan şi Ioana Dan, ambii de la CSS Zalău şi Cristian Şomai şi Sergiu Fărcaş, ambii de la LPS Avram Iancu Zalău.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Dan Mirşidan, sportivul antrenat de Nicolae Radu Rus devenind campion naţional în premieră, în proba de 1.500 de metri. Atletul de la CSS Zalău nu a fost repartizat în grupa favoriţilor, câştigând de o manieră categorică cea de-a doua grupă, cu timpul de 4 minute, 2 secunde şi 30 de sutimi. În această probă au alergat şi cei doi atleţi de la LPS Avram Iancu Zalău. Cristian Şomai s-a clasat pe locul 25 la final, cu timpul de 4 minute, 25 de secunde şi 73 de sutimi, în timp ce Sergiu Fărcaş a ocupat poziţia a XXVII-a, terminând cursa cu timpul de 4 minute, 27 de secunde şi 40 de sutimi. Cristian Şomai a alergat şi în proba de 800 de metri, terminând cursa pe locul opt, cu timpul de 2 minute, o secundă şi 38 de sutimi.

În cursa de 3.000 de metri niciun zălăuan nu a urcat pe podium. Dan Mirşidan s-a situat pe poziţia a V-a, iar LPS Avram Iancu Zalău s-a clasat pe locul opt.

În aceeaşi cursă, dar la feminin, Ioana Dan s-a clasat pe poziţia a VII-a, cu timpul de 10 minute, 42 de secunde şi 2 sutimi, în timp ce cursa de 1.500 de metri a încheiat-o pe locul 12, cu timpul de 4 minute, 45 de secunde şi 45 de sutimi.

La Campionatul Naţional de la Bucureşti au fost prezenţi 306 atleţi, dintre care 111 la feminin şi 195 la masculin, de la 77 de cluburi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »