Daca obtine calificarea in cupele europene: HC Zalau va incasa cel putin 8.000 de euro din drepturile de televizare

Magazin Salajean 1 aprilie 2010 0

Daca obtine calificarea in cupele europene: HC Zalau va incasa cel putin 8.000 de euro din drepturile de televizare

Consiliul de Administratie al FRH a decis ca la finalul acestui sezon, toate echipele din Liga Nationala sa primeasca cate 3.000 de euro din drepturile de televizare a meciurilor vandute de federatie trustului RCS & RDS, Digi Sport TV fiind postul de televiziune care transmite meciurile.

Echipele calificate in cupele europene vor primi bonusuri, in functie de pozitia ocupata in clasament la finalul sezonului. Astfel, locul intai va incasa 20.000 de euro, locul doi – 15.000 de euro, locul trei – 10.000 de euro, iar locurile patru si cinci, fiecare cate 5.000 de euro.

Cupa Romaniei, revine in handbalul feminin

La intalnirea dintre conducatorii cluburilor din Liga Nationala de handbal feminin si reprezentantii Federatiei Romane de Handbal, desfasurata la Poiana Brasov, s-a luat in calcul si reluarea Cupei Romaniei. Astfel, incepand cu sezonul viitor, dupa o intrerupere de trei ani se va organiza din nou Cupa Romaniei la handbal feminin. Vor avea drept de participare atat echipele din Liga Nationala, cat si cele din Divizia A sau, daca se va infiinta de la toamna, chiar si din Divizia B.

Ultimele echipe care vor intra in competitie vor fi cele calificate in cupele europene. HC Zalau a castigat acest trofeu in anul 2002, cand echipa se numea Silcotub Zalau, invingand in finala CSM Cetate Deva. Tot in cadrul sedintei desfasurate la Poiana Brasov, s-a stabilit ca incepand din sezonul urmator, alaturi de arbitri, la fiecare meci sa fie delegat si un observator federal, ceea ce reprezinta cheltuieli in plus pentru toate cluburile din Liga Nationala. Se are in vedere infiintarea unor centre regionale atat la feminin, cat si la masculin, pe euroregiuni, acestea urmand a fi subventionate de Consiliile Judetene. Incepand cu sezonul urmator, ar putea fi infiintata si Liga Profesionista de Handbal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »