Daca devine din nou campioana, Rematul nu va mai avea nevoie de wild-card pentru a evolua in Champions League

Magazin Salajean 13 decembrie 2011 0

Daca devine din nou campioana, Rematul nu va mai avea nevoie de wild-card pentru a evolua in Champions LeagueConducerea campioanei Romaniei la volei masculin a organizat ieri o noua conferinta de presa, inaintea dublei din Champions League, cu formatia germana VfB Friedrichshafen, la care au fost prezenti primarul Radu Capilnasiu, care este si co-presedinte in cadrul clubului, directorul executiv Marcel Doru Tarle, team-managerul Cristian Ciobanescu, antrenorul principal Mariusz Sordyl, capitanul de echipa Zoltan Mozer si libero-ul Adrian Feher.

Primul meci cu nemtii de la Friedrichshafen este programat maine, de la ora 20:30 (ora Germaniei) in ZF Arena din Friedrichshafen.

Primarul Radu Capilnasiu a precizat ca Rematul poate face un joc bun in partida din Germania, iar in meciul retur sa obtina prima victorie in Champions League, chiar daca, incepand din sezonul viitor, campioana Romaniei se va califica direct in Champions League. Daca in editia trecuta nu s-a pus problema castigarii unui meci, fiind intr-o grupa extrem de grea, de aceasta data, avand in vedere atat experienta acumulata de echipa cat si experienta conducerii, ne propunem sa facem un joc cat mai bun in Germania, iar in retur sa reusim prima victorie in Champions League. Evolutia din ultimele doua meciuri nu a fost cea mai buna, insa din cate am inteles s-a dorit o rulare a intregului lot, pentru ca s-a dorit sa se vada capacitatea tuturor jucatorilor. Speram sa putem puncta pentru Romania cu toate ca participarea in editia viitoare a Champions League se va face direct, fara sa mai fie nevoie de acel wild-card. Actuala conjunctura si punctajele care le au alte tari ii vor permite campioanei Romaniei sa evolueze direct in Liga Campionilor.

Antrenorul Sordyl a fost chiar mai increzator decat primarul Zalaului. Friedrichshafen este o echipa cu experienta in Liga Campionilor. Nivelul campionatului german este foarte ridicat. Avem un respect deosebit pentru aceasta echipa, dar mergem acolo sa facem un joc cat mai bun, sa castigam un set, apoi un punct si, de ce nu, chiar meciul. Nu ne gandim din prima sa castigam meciul, insa, daca vom lua lucrurile pas cu pas putem obtine acest lucru. Cel mai important pentru mine este sa ne concentram la meci.

Capitanul Zoltan Mozer considera ca daca Rematul va avea un serviciu si o preluare buna se poate obtine chiar o victorie. Este o incercare dificila pentru noi. O victorie ar fi foarte importanta pentru toata lumea. Daca vrem sa mergem ai departe in Champions League trebuie sa castigam acest meci si de aceea vom lupta din greu pentru a face un joc bun. Cu un serviciu bun si o preluare buna avem sanse reale de a castiga.

Libero-ul Adrian Feher, care este si libero-ul echipei nationale considera ca Rematul va trebui sa aiba o evolutie foarte buna pentru a obtine ceva de la partida de maine. Stim cu totii ca la Friedrichshafen s-a schimbat coordonatorul de joc, care a fost foarte valoros, insa, avand in vedere experienta antrenorului Stelian Moculescu, care cunoaste foarte bine echipa Rematului, va trebui sa jucam exemplar ca sa putem obtine ceva de la acest joc.

Practic, pe banca echipei VfB Friedrichshafen se vor afla doi dintre cei trei antrenori ai nationalei Romaniei, selectionerul Stelian Moculescu si secundul zalauan Aurel Vlaicu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »