„Cupa Văilor” rămâne cea mai mare competiţie a sportului de masă din judeţ

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj organizează vineri prima etapă, cea pe văi, din cadrul celei de-a 48-a ediţii a „Cupei Văilor”. Competiţia la care, de-a lungul anilor au fost descoperiţi o serie dintre sportivi care au făcut şi continuă să facă cinste acestui judeţ, va fi organizată în 12 zone ale judeţului: Cupa Văii Agrijului la Şcoala din Creaca, Cupa Văii Almaşului la Şcoala din Fildu, Cupa Văii Barcăului I la Şcoala din Nuşfalău, Cupa Văii Barcăului II la Şcoala din Camăr, Cupa Văii Crasnei la Şcoala din Crasna, Cupa Văii Sălajului la Şcoala din Crişeni, Cupa Văii Someşului I la Şcoala din Rus, Cupa Văii Someşului II la Şcoala din Someş Odorhei, Cupa Văii Someşului III la Gârbou, Cupa Văii Zalăului la Măerişte, Cupa Oraşelor la Şcoala „Lucian Blaga” din Jibou şi Cupa Municipiului Zalău la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” din municipiu.
Competiţia este rezervată elevilor din clasele III – VIII, la disciplinele atletism, handbal, volei şi minifotbal, angrenând la etapele pe văi aproximativ 3500 de elevi din Sălaj.
Reprezentanţii DJST Sălaj apreciază efortul dascălilor şi al conducerilor şcolilor în organizarea acestei competiţii, dar şi al autorităţilor locale care, în unele localităţi, fac eforturi mari pentru reabilitarea bazelor sportive.
Etapa finală este programată în data de 2 iunie, la Zalău, urmând să se califice primii doi elevi de la fiecare probă a disciplinei atletism, plus echipele de pe primul loc de la celelalte trei sporturi.
Cupa Văilor este, în continuare, cea mai mare competiţie a sportului de masă din judeţ, având în vedere numărul mare de participanţi angrenaţi la mişcare într-o singură zi.
Pentru ediţia din acest an, DJST Sălaj a alocat 6.200 de lei, bani din care au fost achiziţionate premiile pentru etapa pe văi, dar şi pentru faza finală.

Leave a Comment