Cupa Văilor 2017 şi-a desemnat câştigătorii

Peste 3.500 de elevi au participat în acest an la etapa pe văi a Cupei Văilor, competiţie ajunsă la cea de-a 49-a ediţie. Faza finală s-a desfăşurat la Zalău, fiind prezenţi 540 de elevi din clasele III – VIII.
Participanţii s-au întrecut la disciplinele atletism, minifotbal, handbal şi volei.
48 de participanţi au evoluat la disciplina atletism, unde cursa de 60 de metri fete a fost câştigată de Nagy Teodora (Şcoala Gimnazială Nuşfalău). La băieţi s-a impus Rareş Ciocmărean (Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou). Săritura în lungime la feminin a fost câştigată de Raluca Gorgan (Şcoala Gimnazială Bobota), iar la masculin, locul întâi a fost adjudecat de Kantor Edwin (Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău).
Oana Bârsan (Şcoala Gimnazială Someş Odorhei) şi Andrei Mureşan (Şcoala Gimnazială Bobota) au câştigat proba de aruncare a mingi de oină. În cursa femină de 800 metri, s-a impus Mariana Băican (Şcoala Gimnazială Horoatu Crasnei), iar cea masculină, care a curpins 1.000 de metri, a fost câştigată de Gimi Szucs (Şcoala Gimnazială Crasna).
La faza finală a competiţiei de minifotbal, au fost prezente zece echipe, locul întâi revenindu-i Şcolii Gimnaziale Rus.
Din cele şapte echipe participante în întrecerea de handbal feminin, prima poziţie i-a revenit Şcolii Gimnaziale din Derşida, în timp ce la masculin, unde au fost opt echipe, s-a impus Şcoala Gimnazială „Cserey-Goga” din Crasna.
Nouă echipe au fost înscrise în întrecerea de volei feminin, în timp ce la masculin au participat şapte şcoli, competiţia fiind câştigată atât la femin, cât şi la masculin de Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei.
Câştigătorii au primit cupe, diplome şi tricouri din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj.
Reprezentanţii DJST Sălaj au ţinut să mulţumească la final tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui fenomen.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, autorităţile locale din judeţ şi instituţiile de învăţământ la faza pe văi, iar prezenţa, la fel ca în anii anteriori, a fost una numeroasă.

Leave a Comment