Culturiştii sălăjeni îşi încoardă muşchii la Campionatul Naţional de la Iaşi

La începutul acestei luni, s-a desfăşurat la Cluj-Napoca faza judeţeană a Campionatului Naţional de Culturism rezervat cadeţilor şi juniorilor, competiţie la care au fost prezenţi sportivi din Satu-Mare, Cluj, Maramureş, Timiş, Hunedoara, Bihor, Sălaj şi Caraş-Severin. Sălajul a fost reprezentat de sportivi de la CS Alfa Zalău şi de la CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei, iar o parte dintre aceştia au obţinut calificarea în finala competiţiei, programată la finalul acestei săptămâni, la Iaşi.
CS Alfa Zalău, club reprezentat de Liviu Unguruşan, va participa cu trei sportivi: Raul Nicolae Tărău – categoria juniori mari, Raul Elias Rad – categoria juniori mici şi Tokolyi Olga Andreea, care va concura la bodyfitness. Tărău s-a situat pe locul doi la faza zonală de la Cluj-Napoca, în timp ce Rad şi Tokolyi au câştigat categoriile de concurs la care au urcat pe scenă.
CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei, club condus de Ioan Laslo, va participa cu un singur sportiv, Adrian Ardelean, care va concura la juniori mici. Sportivul şimleuan s-a situat pe poziţia a treia la faza zonală.
Ediţia din acest an a stârnit şi nemulţumiri din partea anumitor antrenori, după ce Federaţia Română de Culturism a luat decizia de a comasa categoriile juniorilor mari de la cinci la două.
„Nu cred că este o decizie benefică pentru juniori. Prin faptul că au fost comasate categoriile, automat se reduc şansele la câştigarea unei medalii, iar prin acest lucru, nu-i mai stimulezi pe tineri să se îndrepte către sportul de performanţă”, este de părere Liviu Unguruşan, preşedintele CS Alfa Zalău.
Evenimentul de la Iaşi va începe sâmbătă, la ora 14, cu un seminar al Agenţiei Naţionale Anti Doping, după care va avea loc deschiderea oficială, parada sportivilor şi desfăşurarea probelor de concurs.

Leave a Comment