CSS Zalău şi-a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2013

Voleibalistul Rareş Bălean a fost desemnat sportivul anului la Clubul Sportiv Şcolar Zalău

Ca la fiecare final de an, Clubul Sportiv Şcolar Zalău şi-a desemnat cei mai buni sportivi, premierea urmând să fie făcută la sediul clubului, într-un cadru restrâns, având în vedere că, din cauza bugetului redus de care dispune clubul, sportivii vor fi premiaţi doar cu flori şi diplome. „La fel ca în anii anteriori, Clubul Sportiv Şcolar a obţinut şi rezultate deosebite la competiţii naţionale şi internaţionale. Cel mai important este faptul că avem în fiecare an sportivi valoroşi, iar o parte dintre ei ajung să facă performanţă şi la nivel de seniori, după ce îşi încheie junioratul”, a declarat directorul Marin Silaghi.
Secţiile de handbal şi volei au cei mai mulţi sportivi în clasamentul întocmit la finele acestui an, ceilalţi fiind de la atletism, lupte libere şi tenis de masă.
Voleibalistul Rareş Bălean a fost desemnat sportivul anului la CSS Zalău, antrenat de Faur Dorian. Component de bază al echipelor de juniori şi cadeţi de la CSS Zalău, Bălean face parte şi din lotul naţional de juniori al României. Cu echipa naţională, voleibalistul zălăuan a obţinut în acest an medalia de aur la Balcaniada de juniori II şi două medalii de bronz la Balcaniada de volei rezervată juniorilor I şi III. Cu echipa club, Bălean s-a clasat pe locul patru la turneul final rezervat cadeţilor şi pe locul cinci la turneul final rezervat juniorilor I. Sportivul are dublă legitimare cu CS Volei Municipal Zalău.
Atletul Raul Crecan, sportiv pregătit de Nelian Ianchiş, ocupă poziţia a doua în clasamentul celor mai buni sportivi de la CSS Zalău. Component al lotului naţional de juniori, atletul de la CSS Zalău s-a calificat în acest an la Festivalul Olimpic al tineretului European, desfăşurat în Olanda. Cele mai bune rezultate obţinute de atletul zălăuan sunt cele două locuri cinci ocupate la Campionatul Naţional de juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar, la ambele concurând în proba de 3.000 metri. În acest an, Raul Crecan a mai obţinut: locul VI la Campionatul Naţional de juniori II în proba de 1.500 de metri; locul VI în aceeaşi competiţie în proba de 3.000 metri; locul XIV în proba de 1.500 metri la Campionatul Naţional de seniori, tineret şi juniori şi locul XVII în proba de 800 metri din cadrul aceluiaşi concurs; locul XI în proba de 1.500 metri la Campionatul Naţional Şcolar; locul III la etapa de zona a Campionatului Naţional de juniori II în proba de 3.000 metri şi locul VI în proba de 5.000 metri din cadrul aceluiaşi concurs; locul VII în proba de 5.000 metri a Campionatului Naţional de juniori II; locul XI la categoria juniori I şi locul IV la categoria juniori II la Campionatul Naţional de cros; locul XX în proba de juniori I şi locul XI în proba de juniori II la Cupa României.
Un alt voleibalist, Mihai Criste, transferat în această vară la Steaua Bucureşti, s-a clasat pe locul trei. Sportivul pregătit până în această vară de Marin Silaghi şi Dan Predescu a ocupat locul cinci la turneul final din cadrul Campionatului Naţional de juniori I şi locul IV la turneul final din cadrul Campionatului Naţional de juniori II. Cele mai bune rezultate le-a avut pe plan internaţional: medalie de aur la Balcaniada rezervată juinorilor II şi medalie de bronz la Balcaniada de juniori III. Criste este şi component al lotului naţional de juniori.
Handbalista Raluca Nicolae (prof. Elena Tadici) s-a clasat pe locul patru, în timp ce voleibaliştii Claudiu Iov şi Dan Băltan, antrenaţi de Marin Silaghi şi Dan Predescu, s-au situat pe poziţia a V-a. Locurile şase şi şapte au fost ocupate, în ordine, de handbalistele Mădălina Prodan şi Bianca Buruian.
Trei atleţi s-au situat pe locul opt: Cristian Maghiar, Andrei Oneş şi Doru Goangă, sportivi pregătiţi de Andrei Radu Rus şi Nelian Ianchiş. Cei mai buni trei luptători de la CSS Zalău, Cătălin Boboş, Vasile Temian şi Bogdan Săndulescu, pregătiţi de Ioan Călian, au ocupat locul nouă, iar pe poziţia a X-a s-au situat trei sportive de la secţia de tenis de masă: Oana Bănuţ, Andra Pop şi Mara Onicaş. Sportivele sunt pregătite de Gabriela Iosif şi Anca Tătar.

Leave a Comment