CSS Zalau, acuzat de atletul Dan Mirsidan

Magazin Salajean 28 decembrie 2011 0

CSS Zalau, acuzat de atletul Dan MirsidanIn clasamentul intocmit atat la nivel de club, cat si in topul general, pe judet, sportivului Dan Mirsidan nu i-a fost luat in considerare titlul de campion national obtinut la semimaraton

Nemultumirile continua in ceea ce priveste intocmirea clasamentului celor mai buni sportivi din judetul Salaj.

Clasat pe locul opt in topul primilor zece sportivi din judet, atletul Dan Mirsidan, legitimat inca la CSS Zalau, ne-a dezvaluit ca atat in clasamentul intocmit de CSS Zalau, cat si in cel al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret nu i s-a luat in considerare titlul de campion national obtinut in luna septem-brie, la Campionatul National de semimaraton de la Onesti. Potrivit criteriilor de acordare a punctelor, pentru titlul de campion national la juniori I, Mirsidan ar fi primit opt puncte, cu care ar fi acumulat 35,6 puncte, fata de 27,6 cate i-au fost acordate dupa primirea bonusului de 20 la suta. Este foarte deranjant nu numai pentru mine, ci pentru orice sportiv care observa ca nu i-a fost pus in calcul un titlu national. Daca la CSS Zalau, clasamentul ar fi ramas probabil acelasi, cu Ioana Dan pe primul loc, iar eu pe pozitia secunda, in clasamentul pe judet as fi urcat doua locuri. Cred ca este atat vina fostului meu antrenor Nicolae Radu Rus, cat si a celor care au intocmit clasamentul la nivel de club. Dupa ce am observat ca la CSS Zalau nu mi-a fost trecut titlul de la semimaraton, i-am rugat pe cei din conducerea clubului sa trimita rezultatele complete macar pentru clasamentul pe judet, insa, din pacate, nu mi s-a luat in considerare acel titlu nici in clasamentul pe judet, ne-a marturisit atletul zalauan, care, foarte probabil, va evolua pentru CSM Zalau incepand cu anul urmator.

In replica, antrenorul Nicolae Radu Rus a precizat ca cea mai mare vina pentru aceasta eroare ii apartine lui Viorel Lucaciu si directorului Marin Silgahi, dar si celor de la DJST Salaj. La club exista un instructor sportiv (n.r. Viorel Lucaciu) care, prin fisa postului, are obligatia de a centraliza toate rezultatele. Mai exista un director de club, domnul Marin Silaghi, care cred ca trebuia sa verifice daca sunt complete rezultatele sportivilor, mai ales ca dansul a semnat acea hartie trimisa catre directie, cu rezultatele sportivilor. Ma intreb insa, oarecum pot sa-i cataloghez pe cei de la DJST, care ar fi trebuit la randul lor sa caute toate rezultatele sportivilor, nu sa astepte sa li se dea totul pe tava? Nu au stiut nici macar sa imparta corect punctele sportivei Ioana Dan. Ei au impartit la trei titlul mondial la alergare montana, dar trebuiau sa-l imparta la doi, fiindca numai doua sportive au punctat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »