CSM Zalău are două noi vicecampioane naţionale la tenis de masă

Mara Onicaş şi Demjen Eszter au produs surpriza ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Tenis de Masă rezervat juniorilor III, câştigând medaliile de argint în proba de dublu feminin

Rezultat surpriză din partea delegaţiei Clubului Sportiv Municipal Zalău la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Tenis de Masă, rezervat juniorilor III şi desfăşurat la Câmpulung Muscel. Antrenorul Victor Puie a participat cu o echipă formată din şase sportivi (trei fete şi trei băieţi), iar surpriza competiţie a venit din partea fetelor.
În proba de dublu feminin, cuplul format din Mara Onicaş şi Demjen Eszter s-au clasat pe treapta a doua a podiumului la final, devenind, în premieră, vicecampioane naţionale.
„Fetele au avut o evoluţie nesperat de bună. Rezultatul a fost o surpriză pentru toată lumea, chiar şi pentru mine. Mă aşteptam la o clasare între locurile 5 – 8, nicidecum la o medalie”, a afirmat antrenorul Victor Puie.
Al doilea meci de pe tabloul principal a fost cel mai greu pentru tenismenele zălăuane, care au câştigat cu 3 – 2 în faţa cuplului format din Adorjani Csilla şi Cezara Boeriu (ambele de la CSS Târgu Mureş), după ce sportivele de la CSM Zalău au fost conduse cu 2 – 0.
„Cel mai greu meci a fost pentru intrarea în primele opt locuri, dar fetele s-au mobilizat foarte bine după ce au fost conduse cu 0 – 2 şi au revenit. În finală, primul set a fost echilibrat, după care, a început să se vadă oboseala, iar fetele nu s-au mai putut mobiliza”, a mai afirmat Puie.
În finală, cuplul zălăuan a pierdut cu scorul de 0 – 3 în faţa tenismenelor târgmureşene, Ungvari Evelyn şi Ioana Sângeorzan.
La individual, Demjen Eszter a câştigat concursul de consolare, după ce a fost eliminat de pe tablocul principal, iar la masculin, ce cele mai bune rezultate au fost obţinute de David Sas, care s-a clasat pe locul trei în concursul de consolare, în timp ce Ştefan Pop s-a situat pe poziţia a cincea.
Pentru secţia de tenis de masă de la CSM Zalău urmează la finalul acestei săptămâni returul Diviziei B la feminin, iar în perioada 22 – 24 aprilie sunt programate Campionatele Naţionale rezervate juniorilor II.

Leave a Comment