CS Remat Zalau, acceptata in Liga Campionilor

Magazin Salajean 27 mai 2010 0

CS Remat Zalau, acceptata in Liga Campionilor

Devenita in premiera campioana nationala la finalul sezonului 2009 – 2010, echipa masculina de volei, CS Remat Zalau a fost acceptata in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Telegrama prin care CEV (Comisia Europeana de Volei) a acceptat inscrierea echipei zalauane in Liga Campionilor a ajuns miercuri seara pe adresa clubului. Teoretic, suntem acceptati in Liga Campionilor. Urmeaza sa vedem daca vom putea juca la Zalau, a declarat directorul sportiv al Rematului, Nicu Sarb. Acesta va participa la finalul lunii iunie la un seminar organizat la Viena, desfasurat odata cu Gala Ligii Campionilor.

Se vor prezenta conditiile tehnice pentru participarea in Liga Campionilor, dupa care se va da o perioada de gratie, apoi va veni un expert pentru a verifica sala, a mai spus oficialul zalauan. Desi exista zvonuri potrivit carora, in cazul in care Sala Sporturilor nu va primi dreptul de a gazdui meciuri de Liga Campionilor, partidele ar putea avea loc in Sala Sporturilor din Cluj, directorul sportiv a precizat ca sansele sunt foarte mici ca Rematul sa evolueze la Cluj. Daca nu primim acceptul sa jucam in Liga Campionilor la Zalau, ne vom inscrie in CEV Cup.

Avand in vedere ca Romania nu are un coeficient de tara care sa-i permita accesul direct in grupele competitiei, Remat a primit un wild-card, fiind astfel prima echipa masculina din Romania care joaca in Champions League. Marti dupa-amiaza am primit de la CEV confirmarea de participare in Liga Campionilor. Noi am depus cererea de a fi admisi in aceasta competitie imediat dupa incheierea campionatului, iar acum am fost anuntati ca ni s-a aprobat un wild-card. Ni s-a confirmat acest lucru si de catre Federatia Romana de Volei, a declarat si presedintele clubului zalauan, Liviu Ciupe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »