CS Barcaul Nusfalau a castigat Cupa Romaniei, in Salaj

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

CS Barcaul Nusfalau a castigat Cupa Romaniei, in Salaj

Rabexim Almasu – CS Barcaul Nusfalau 2 – 3 (0 – 0)

Au marcat: Farnas Ferencz (min. 46 si 50) si Orban Robert (min. 85), respectiv Cosmin Savu (min. 56)Varga Rudolf (min. 60)

Rabexim Almasu: Kovacs Istvan (cpt.) – Alexandru Bade, Ovidiu Mandric, Sorin Girz, Nicolae Cutitar (min. 77, Dragos Felecan), Antal Robert, Varga Rudolf (min. 87, Adrian Murasan), Vlad Ples, Raul Raita, Cosmin Savu si Ferenczi Mihai (min. 54, Alex Moldovan). Delegat: Cristian Ignat

CS Barcaul Nusfalau: Elekes Robert, Kallai Geza, Fazakas Bela, Lakatos Alexandru, Vasile Hidan, Lakatos Karoly (cpt.), Gabor Gabor, Ciprian Iepure (min. 90, Adrian Damian), Kallai Victor, Orban Robert si Farnas Ferencz (min. 72, Boska Arnold). Delegat: Adrian Damian

Rabexim Almasu si CS Barcaul Nusfalau au fost finalistele fazei judetene ale Cupei Romaniei din acest an, care s-au intalnit miercuri dupa-amiaza, pe Stadionul din Crasna, pentru un loc in faza superioara a competitiei. Surpriza finalei a fost echipa din Almasu, care ocupa ultimul loc in Seria Est a Ligii a V-a, in timp ce formatia din Nusfalau a terminat pe locul doi in Liga a IV-a. Dupa un joc extrem de disputat si de frumos, mai ales in partea a doua, care, fara nicio exagerare, a fost peste nivelul multor meciuri din Liga a III-a, Barcaul Nusfalau s-a impus la limita, cu scorul de 3 – 2, golul victoriei fiind marcat cu cinci minute inainte de finalul timpului regulamentar. Chiar daca au existat faze la ambele porti si in prima repriza, scorul pauzei a fost 0 – 0, toate cele cinci goluri fiind marcate in repriza secunda. Dupa numai trei minute de la startul partidei, Gabor Gabor incearca sa puna in pericol poarta adversa printr-un sut de la aproximativ 22 de metri, insa nu nimereste spatiul portii. Replica Almasului nu intarzie sa apara, iar in minutul noua, Ferenczi Mihai primeste o pasa pe partea dreapta si suteaza de la marginea careului, dar mingea trece putin peste poarta.

Nusfalaul a fost la un pas de a deschie scorul in minutul 23, prin Vasile Hidan, care, desi se afla intr-o pozitie favorabila, a sutat in portarul advers. Ferenczi Mihai, de la Rabexim, a fost si mai aproape de gol in minutul 30. Atacantul Almasului a primit o pasa in adancime pe centru, a trimis o scarita peste portarul advers care a iesit in intampinare, a trecut si de acesta, insa a fost blocat in ultimul moment de un fundas advers. Fazele periculoase au continuat tot la poarta Nusfalaului si in urmatoarele zece minute, Almasul irosind doua ocazii mari prin atacantul Cosmin Savu, care la cea de-a doua a ratat chiar din situatie de unu la unu. Pana la final au mai fost doua ocazii ale Barcaului. Prima a fost irosita de Farnas, care a reluat cu capul din numai sase metri milimetric pe langa poarta, dupa o centrare venita de pe partea dreapta, de la Iepure. Orban a avut si el sansa de a duce Nusfalaul cu avantaj la vestiare, insa a ratat din numai sapte metri, singur cu portarul advers. A urmat repriza a doua, in care a venit si ploaia de goluri. In decurs de numai patru minute (46 – 50), Nusfalaul a avut un avans de doua goluri, prin dubla lui Farnas.

La primul gol a primit o pasa in adancime pe partea dreapta si a inscris printr-un lob peste portarul advers, in timp ce la golul doi a reluat balonul in vinclu, din numai opt metri, dupa o centrare trimisa de pe partea dreapta, de Orban. Rabeximul nu a cedat si a reusit sa restabileasca egalitatea in decurs de zece minute. Savu Cosmin a inscris in minutul 56 pentru 2 – 1, cu un sut din interiorul careului, care a trecut printre picioarele portarului advers, iar trei minute mai tarziu, tot el a fost protagonistul unei faze cum rar se poate vedea chiar si pe stadioanele mari. Moldovan a trimis o centrare perfecta de pe partea dreapta, iar Savu a reluat milimetric pe langa poarta din foarfeca.

Si golul egalizator, din minutul 60, s-a inscris tot dintr-o faza demna de generic TV. Raita Raul primeste o pasa la marginea careului advers, scoate balonul la sut pentru Varga Rudolf, care, venit lansat din spate, trimite din prima exact in vinclul portii, lasandu-l fara replica pe portarul Nusfalaului. Jocul s-a schimbat dupa golul egalizator, prim-planul avandu-l din nou Barcaul Nusfalau, care, dupa ce a ratat doua ocazii uriase, prin Orban Robert si Kallai Victor, a inscris golul victoriei in minutul 85. Cel care a adus calificarea a fost Orban Robert, care a trimis din numai opt metri un sut printre picioarele portarului Kovacs. Premierea celor doua echipe a fost facuta de catre secretarul Asociatiei Judetene de Fotbal Salaj, Paul Georgescu, care a fost si observator la acest meci. Ambele formatii au primit din partea AJF Salaj cate o cupa, doua mingi si o diploma. In faza urmatoare a Cupei Romaniei, care va avea loc in luna iulie, vor evolua castigatoarele fazelor judetene, dar si o parte din echipele de Liga a III-a, clasate la finalul sezonului in jumatatea inferioara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »