Crosul Rotary scoate in strada peste 1500 de persoane

Magazin Salajean 20 mai 2010 0

Crosul Rotary scoate in strada peste 1500 de persoane

Concursul va avea loc in aceasta dupa-amiaza, incepand cu ora 16:30

Pentru a doua oara consecutiv, Clubul Rotary Zalau, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Zalau si Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, organizeaza in aceasta dupa-amiaza Crosul Rotary, la care vor avea posibilitatea sa participe incepand de la elevi de gimnaziu, pana la persoane varstnice. Concursul va fi organizat la mai multe categorii de varsta atat la fete, cat si la baieti: clasele V – VI, clasele VII – VIII, clasele IX – X, clasele XI – XII, open 20 – 40 de ani si open peste 40 de ani.

Competitia este inclusa in calendarul Clubului Rotary si se va desfasura in ultima decada a lunii mai. Vrem sa fie de la an la an mai eficient si mai bine organizat. Va fi o masa destul de mare de participanti. Din experienta de anul trecut s-a vazut ca, pe masura ce se urca in categorie, comoditatea este din ce in ce mai mare. Preocuparile tinerilor nu mai sunt pentru miscare, pentru sport, ci prefera discotecile si barurile sau sa stea in fata calculatorului. Tocmai acesta este si unul dintre motivele pentru care ne-am gandit la organizarea acestei actiuni de masa.

Pentru a incerca sa aducem copiii spre miscare, spre sport, sa eradicam pe cat posibil aceasta stare de latenta care se instaleaza de la varste fragede. Cel mai mic numar de participanti va fi, cu sigurnata, la fel ca anul trecut, la clasele a XI-a si a XII-a, ceea ce e un mare semnal de alarma pentru viitorul sanatatii natiei romane. Ceea ce se intampla la Zalau, din pacate este o stare generala, in toata Romania, ceea ce nu se intampla si in tarile vecine, unde sunt sisteme bine puse la punct pentru tineret. O zi de alergare inseamna o saptamana de spitalizare mai putin, dupa 50 de ani, a declarat Gheorghe Tadici, initiatorul acestui eveniment. Practic, intentia noastra este de a promova sportul in aer liber, a afirmat si Augustin Ielciu, unul dintre membrii Clubului Rotary.

In acest an se vor pune la dispozitie 730 de tricouri: 240 pentru clasele V – VI, 160 pentru clasele VII – VIII, 140 pentru clasele IX – X, 120 pentru clasele XI – XII si 70 de tricouri pentru cei care vor alerga la open. Traseul va fi pe Bulevardul Mihai Viteazu, urmand ca startul sa se dea de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, iar finalul cursei, la intersectia de langa Casa de Cultura. Daca anul trecut numarul participantilor a depasit cu putin pragul de 1000, organizatorii preconizeaza ca in acest an vor fi prezenti peste 1.500 de persoane. La organizarea acestui eveniment vor mai contribui: Inspectoratul Judetean de Politie Salaj, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Salaj, Statia de Salvare, Asociatia Judeteana de Atletism si firma Total AS.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »