Cristian Bolduţ, pentru a treia oară consecutiv pe podium la „Europene”

Zălăuanul Cristian Bolduţ a obţinut un nou rezultat notabil la ediţia din acest an a Campionatului European de Karate Kyokushin. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Vidalis Zalău a reuşit să urce pentru a treia oară consecutiv pe podiumul european, în ciuda numărului mare de participanţi. Peste 300 de sportivi din 27 de ţări au fost prezenţi la ediţia din acest an, Campionatul European desfăşurându-se la două categorii de vârstă: juniori 17 – 18 ani şi seniori.
Cristian Bolduţ a fost singurul reprezentant al lotului naţional la kata, probă în care, de-a lungul anilor, karateka zălăuan a devenit multiplu campion naţional. La fel ca în ultimii doi ani, Bolduţ a avut o prestaţie foarte bună şi de această dată, cucerind medalia de bronz. Pentru acesta este, practic, reeditarea performanţei de anul trecut, după ce în urmă cu doi ani, zălăuanul devenise chiar vicecampion european.
„Nivelul competiţiei a fost foarte ridicat, iar lupta pentru medalii a fost acerbă, deoarece sportivii au fost bine pregătiţi. Prin această clasare, mi-am demonstrat, încă o dată, valoarea, dar şi pregătirea bună pe care am făcut-o înaintea acestei importante competiţii”, a declarat Cristian Bolduţ.
De menţionat faptul că reprezentantul clubului Vidalis este singurul sportiv din România medaliat de-a lungul anilor la Campionatul European de Karate Kyokushin, în proba de kata.
Ediţia din acest an a Campionatului European de Karate Kyokushin a avut loc capitala Georgiei, Tbilisi.

Leave a Comment