Cristian Boldut, campion national pentru a zecea oara consecutiv

Magazin Salajean 28 aprilie 2010 0

Cristian Boldut, campion national pentru a zecea oara consecutiv

Deva a gazduit la finalul saptamanii trecute editia din acest an a Campionatului National de karate kyokushin, rezervat juniorilor si seniorilor. La concurs au fost prezenti peste 200 de sportivi de la toate cluburile din tara, printre acestia fiind si cinci karateka de la CS Vidalis Zalau. In proba de kata, Cristian Boldut a castigat locul intai, obtinand astfel al zecelea titlu consecutiv de campion national. La kumite, Sergiu Druhora (cat. -70 kg) a obtinut medalia de aur, dupa ce l-a invins in finala pe un alt zalauan, Tiberiu Isa.

Acesta din urma a trecut in semifinala de un sportiv aradean, component al lotului national, luandu-si astfel revansa in fata acestuia, dupa ce a pierdut in fata sa in urma cu doi ani. Titlul obtinut la kumite de Sergiu Druhora este al 11-lea consecutiv pentru CS Vidalis, sportivii acestui club dominand astfel categoria de greutate -70 de kilograme de mai bine de un deceniu (Cristian Boldut in 2000 – 2005 si 2008, iar Sergiu Druhora in 2006 – 2007 si 2009 – 2010).

Florin Pop (cat. -80 kg) a obtinut medalia de bronz, invingandu-l in ultimul meci pe un sportiv din Oradea, component al lotului national Under 22, in fata caruia a reusit sa castige printr-o agresivitate si tactica superioara. Antrenorul lotului national a apreciat acest meci ca fiind cel mai frumos meci al competitiei. Tot medalie de bronz a castigat si Cristian Avram (cat. -80 kg). Acest concurs a fost unul reusit pentru sportivii zalauani, singurul regret fiind faptul ca CS Vidalis nu a putut fi prezent cu un lot mai numeros, din cauza problemelor financiare, toate cheltuielile legate de activitatea sportivilor fiind suportate in prezent de catre acestia.

Urmatoarea competitie majora la care vor participa sportivii zalauani va fi Campionatul European din Spania, de la inceputul lunii iunie. CS Vidalis va fi reprezentat de Cristian Boldut, care va concura atat la kata, cat si la kumite (cat. -70 kg) si Sergiu Druhora la kumite (cat. -70 kg).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »