Consilierii Locali au aprobat 520.000 de lei pentru FC Zalău

FC Zalău traversează cel mai negru an de după promovarea în Liga a III-a de fotbal, situându-se pe penultimul loc în Seria a V-a. Un parcurs total diferit faţă de sezonul trecut, când FC Zalău ocupa locul doi la finalul turului şi locul trei la sfârşitul campionatului, aceasta fiind, de altfel, cea mai bună clasare în al treilea eşalon în cei opt ani de după promovare.
Preşedintele Ioan Morar susţine că acest parcurs nefast este cauzat de problemele financiare cu care se confruntă clubul, jucătorii şi antrenorii neprimind niciun salariu în acest campionat. De altfel, o parte dintre jucători au şi refuzat luni să se mai antreneze, dar, în cele din urmă, după o discuţie cu preşedintele Ioan Morar, au decis să rămână la echipă, în speranţa că-şi vor primi toate restanţele financiare.
„Am purtat o discuţie cu ei luni şi le-am spus că situaţia se va rezolva în zilele următoare. Sunt conştient că este greu pentru toată lumea, din moment ce nici antrenorii, nici jucătorii nu şi-au primit salariile. Încet, încet, lucrurile vor reveni la normal şi sperăm ca şi evoluţia echipei să fie din ce în ce mai bună. Până la vară, vom merge cu actualul lot şi cu actuala bancă tehnică, iar din sezonul viitor, situaţia se va schimba radical. Vrem să alcătuim o echipă cu care să putem promova în Liga a II-a”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
Salvarea clubului a venit miercuri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, clubului FC Zalău fiindu-i aprobat pentru returul campionatului un buget de 520.000 de lei. Aceşti bani vor fi folosiţi nu doar pentru parcursul din retur, ci şi pentru achitarea restanţelor către jucători şi antrenori, dar şi către colaboratori. FC Zalău are, în continuare, datorii şi către ANAF, restanţe pe care preşedintele Ioan Morar este obligat să le achite cel târziu până la finalul acestui an.

Deplasare la Jucu

Cu două victorii din trei posibile în partea a doua a campionatului, FC Zalău speră să „spargă gheaţa” vineri după-amiaza şi în deplasare, chiar dacă întâlneşte una dintre cele mai bune echipe din Seria a V-a. Jucătorii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros vor evolua pe terenul formaţiei Unirea Jucu, echipă situată pe locul patru, la cinci puncte în spatele liderului Luceafărul Oradea. Deşi este vorba despre o echipă ce provine dintr-o comună, formaţia din Jucu şi-a propus în acest sezon clasarea pe primul loc şi, totodată, promovarea în Liga a II-a. De altfel, clubul din Jucu dispune de un buget cât se poate de consistent pentru Liga a III-a, fiind aproape de două ori mai mare decât cel al echipei FC Zalău.
Partida dintre Unirea Jucu şi FC Zalău este programată la ora 15, la Baza Sportivă din Jucu.

Leave a Comment