Consfatuire anuala pentru arbitri si observatori de volei

Magazin Salajean 5 septembrie 2011 0

Consfatuire anuala pentru arbitri si observatori de volei

Arbitri si observatori de volei din Romania s-au aflat vineri si sambata la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau la consfatuirea anuala si cursul de arbitraj, prima de acest gen care a avut loc la Zalau. Seminarul din urbea de la poalele Mesesului a reunit 220 de arbitri divizionari, 25 de arbitri internationali si 30 de observatori, care au dezbatut noutati din arbitraj, interpretari si reguli in domeniu. Vineri, prelegerile despre psihologia arbitrajului au fost sustinute de Fred Kruger, secretarul general al Comisiei Europene de Arbitraj din CEV. Sambata, arbitrii si observatorii au fost testati cu privire la regulile de joc si interpretarile acestora si ulterior validati. La eveniment au participat Radu Farmus, presedintele Colegiului Central al Arbitrilor din Romania, Gheorghe Visan, presedintele Federatiei Romane de Volei si Viorel Manole, secretarul general al FRV.

Radu Capilnasiu, primarul Zalaului, in deschiderea consfatuirii a facut referiri la rezultatele clubului din municipiu, obtinute in ultimii doi, ani, iar Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj a reiterat faptul ca voleiul este indragit si practicat la nivel ridicat nu doar in resedinta de judet, ci si in scolile de comune.

Sper ca prin acest seminar sa continuati sa duceti voleiul romanesc pe cele mai inalte culmi din punct de vedere al arbitrajului, a mentionat ulterior Liviu Ciupe, presedintele Clubului Remat Zalau, membru al Colegiului Director al Federatiei Romane de Volei.

In perioada 9-16 octombrie, dupa cum am aflat de la Vasile Dusa, presedintele Colegiului Judetean al Arbitrilor de Volei Salaj, la Zalau, va fi organizat concomitent cu desfasurarea competitiilor din cadrul Cupei Romaniei la volei feminin si masculin, un curs teoretic si practic de arbitri internationali.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »