Conducerea CS Volei Municipal Zalău, acuzată de delapidare

Situaţie mai mult decât delicată la fosta campioană a României, CS Volei Municipal Zalău, a cărei conducere este acuzată de delapidare. Cel care susţine că a sesizat o serie de nereguli în cadrul clubului este tocmai unul dintre acţionari, Paul Hodiş, cel care a preluat acţiunile după plecarea lui Liviu Ciupe, directorul grupului de firme RematInvest.

Hodiş, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte la clubul zălăuan, susţine că a observat primele nereguli încă de anul trecut, dar nu a dorit să facă „atmosferă” decât după sărbătorile de iarnă. „Am vrut ca toată lumea să aibă sărbători liniştite. I-am lăsat timp de şase luni după intrarea în acţionariat, până când am văzut rea voinţă şi că nişte bani pe care eu îi bag în club se duc pe apa sâmbetei. La un moment dat, mi-am propus să fac o analiză şi încet, încet am constatat neregulile din cadrul clubului. Lumea trebuie să ştie ce se întâmplă acolo, pentru că sunt banii comunităţii. În calitate de vicepreşedinte eu nu am fost chemat la şedinţele lunare cum ar fi trebuit să se întâmple, conform statutului. Eu îi acuz de delapidare, pentru că apar diferenţe între sumele virate sau achitate de către firma Drilling Equipment către CS Volei Municipal Zalau şi sumele care au fost înregistrate în contabilitatea clubului şi publicate în presă. Nici domnul Potroviţă, nici domnul Ţârle nu înţeleg că acest club este susţinut din banul public, adică al tuturor zălăuanilor şi toţi aceşti oameni trebuie să ştie pe ce li se duc banii. În loc să se aducă la club oameni de volei, la recomandarea domnului Potroviţă sunt angajaţi oameni care nu au tangenţă cu acest sport”, a „tunat” Paul Hodiş.
Vicepreşedintele CS Volei Municipal Zalău s-a arătat deranjat şi de faptul că nu a fost invitat la evenimentul de la finalul anului trecut, când au fost sărbătoriţi 30 de ani de volei de performanţă la Zalău. „Cu toate că sunt sponsorul acestei echipe din 2012 şi acţionar din 2013, nu am fost invitat la Gala Voleiului Zălăuan, care a avut loc în decembrie 2013. De ce? Pentru ca deranjez… Domnul Liviu Ciupe, care a susţinut atâţia ani voleiul zălăuan şi a adus la Zalău ultimele titluri de campioană naţională nu are nici măcar o invitaţie la meciurile de volei interne sau internaţionale”, a mai spus Hodiş care intenţionează să organizeze şi o conferinţă de presă în zilele următoare.
De cealaltă parte, directorul executiv, Marcel Doru Ţârle, susţine că nu există nereguli în actele contabile ale clubului şi că se va dovedi acest lucru în perioada imediat următoare. „În cadrul clubului nu a avut loc nicio şedinţă fără să fie anunţat domnul Paul Hodiş. Ceea ce spune dânsul referitor la diferenţa dintre sumele virate şi cele care apar în contabilitate este total fals şi se va dovedi cu acte acest lucru, în urma auditului care va avea loc. Banii care sunt viraţi în club se duc în totalitate în interesul echipei. Toate acuzaţiile lui nu au niciun temei şi nu există niciun fel de probe”.
Paul Hodiş susţine că în cursul zilei de vineri a trimis la club un audit de la Cluj-Napoca, dar că acestuia i s-a interzis să aibă accesul la actele contabile. „Domnului Paul Hodiş nu i-a fost refuzat niciodată accesul la acte. Noi i-am pus la dispoziţie de fiecare dată tot ce a cerut personal. Doamna sau domnişoara care a venit de la Cluj nu ne-a solicitat să verifice actele contabile. Pe ea a interesat-o volumul de muncă, pentru a-i putea face domnului Hodiş tariful în cazul unui eventual audit”, a replicat Doru Ţârle.
Contactat telefonic, preşedintele clubului, Stelian Potroviţă, nu a dorit să comenteze subiectul. „Discutăm săptămâna viitoare, după ce vom avea o şedinţă de Consiliu Director şi Adunarea Generală a Acţionarilor. Deocamndată, nu comentez nimic şi nici nu mă interesează ce spune acel domn Hodiş”.
În ediţiile următoare vom reveni cu alte detalii despre acest subiect.

 

19 Thoughts to “Conducerea CS Volei Municipal Zalău, acuzată de delapidare”

  1. Anonim

    Uite cum se praduesc banii publici.Fain.

  2. Anonim

    Potrovita a impartit banii cu Nistorescu si Capilnasiu. De ei nu se atinge nimeni!

  3. Sportiv

    Nici Hodis ,nici Potrovita si nici Tarle nu au tangenta cu voleiul si performanta sportiva la jocuri de echipa . Ei au o cu totul alta misiune pe acolo , paralela cu notiunea de performanta sp . …Dar cu taxele cum stau ??? Cand le rezolva .. ca noi nu avem carti de munca !?

  4. Anonim

    hopa. Se imput apele la VC Zalau? Dle. Paul Hodis, daca ai sange in instalatie, acuma e timpul sa dai cartile pe fata. Joaca cinstit si vei castiga. Poate asa Potrovita si altii vor ajunge acolo unde trebuie ca prea si-au facut de cap, atat in Primaria Zalau (cine a verificat cum si-a angajat familia acolo) si la Clubul de volei. Cum dracu a ajuns el sa conduca destinele echipei??? Paule, da cu ei de pamant daca nu tu vei fi cel care va ramane fara oua.

  5. Boxy

    Sa se faca lumina! Unii platesc ca sa ajute echipa, altii isi bat joc si-si dau aere doar pentru ca au functii publice. Chiar daca le au, nu inseamna ca echipa e a lor sau ca ei nu pot sprijini deloc performanta. Am fost la un meci, la cat de importanti erau oficialii, am crezut ca ei urmeaza sa intre pe teren. E inadmisbil ce se intampla si in afara de Hodis asta, nimeni nu zice nimic de ani de zile.

  6. eu

    asa se intimpla si la fotbal conduce un om care nu are treaba cu fenomenul si a mai adus linga el pe unul care nu a realizat nimic in viata

  7. Anonim

    Investitorul nu trebuie sa aiba tangenta cu voleiul ,nu e obligatoriu!! Acolo sunt toti in familie si isi impart banii intre ei.-Tarle doar e cumnat cu antrenorul Vlaicu..in ultimul timp s-au vazut schimbari in tinutele lor si al nevestelor-achizitii scumpe,..

    1. Anonim

      Bine le-ai mai zis-o Lorena draga

  8. pestisorul

    chiar nu inteleg, de ce dracu se sponsorizeaza o echipa din banii publici ?!
    eu sunt un zalauan , caruia ii place sportul,competitia etc, dar nu sunt dispus si nu vreau ca banii din impozit, platit de mine, sa ajunga pe mana unori asa zisi „oameni de sport”… si in buzunarul unor „voleibalisti betivi”… nu generalizez… scuze fata de ceilalti…
    vreau ca din banii mei sa se fata in sfarsit piata agroalimentara, sa am drumuri circulabile in Zalau, sa se rezolve odata pt totdeauna circul cu firma ungara si sa fie incalzire in scoli… astea sunt prioritatile pt fiecare locuitor al zalaului…
    iar echipa de volei sa fie preluata pe privati si sa-si gestioneze echipe cum vor ei, si cat de bine pot…

    1. bibanul

      Corect „pestisorule”, cand vom inota si noi in „ape mai limpezi” in Zalaul asta, sa ajungem din urma un oras ca Simleul de ex!

  9. Anonim

    Paul, tare imi e ca va fi pusa batista pe tambal si tu vei avea de suferit. Esti mult prea mic pentru un razboi atat de mare. Pacat de tine, de familia ta si de banii tai. Sa vedem ce va mai fi dupa aceste dezvaluiri fulminante si ce informatii vor mai fi scoase la iveala. Cert e ca Porcovita si restul gastii sale, inclusiv Cota, nu au ce cauta la oficiala, sa umple cu burdihanele lor loja… sunt pata neagra a oricarui meci si iti e greata cand ii vezi acolo stiind de fapt ce hram poarta.

  10. Anonim

    este si normal sa se intample asa atata timp cat la conducere este o persoana cu caracter de urangutan precum potrovita, pacat ca pana la urma se va musamaliza totul pentru ca mai mafiot decat acest specimen nu exista in tot zalaul
    este absolut jenant daca s-a pretat sa fure inclusiv din sport ca peste tot pe unde a fost a spurcat locul
    capalnasiule rupe-te de el si fa ce trebuie pana nu va fi prea tarziu pentru tine ca pentru el va fi pana la urma

  11. Anonim

    La un club, asociatie, etc cei care se ocupa de destinele echipei respective trebuie sa faca parte din familia sportului respectiv! Nu e normal ca un (exemplu) aruncator de „colopaci” sa fie director sportiv la un club de sah!!!

  12. Can Guru

    Evident ca daca Nastase a primit ce-a meritat si Potrovita & Co vor ajunge dupa gratii pt. multele potlogarii.

  13. Anonim

    a se verifica modul in care mafiotul potrovita si-a angajat toata familia si apoi nepoti, fini , neamuri , sofer pentru a avea peste tot cozi de topor, in primarie si la club

    URMEAZA PROMOVAREA SOTIEI FIULUI-NOREI PE UN POST DE CONDUCERE IN PRIMARIE

  14. Anonim

    Observ ca aici sunt implicate si dereglari grave psihice,exista specialisti pentru aceste probleme,si prin specialisti nu ma refer in varsarea frustrarilor in comentarii,nu e nimeni vinovat pentru nefericirea si frustrarea altora.

  15. ass

    eu nu inteleg o chestie
    daca iese fum, unde e focul?
    sunt bani publici la mijloc? atunci sa fie verificat de Curtea de conturi
    este vorba de fals in acte, atunci evaem Politie economica
    de ce un actionar care vede ce se intampla nu face o plangere /sesizare direct la organele competente, si in acest caz, cand te trezesti cu Curtea de conturi, Politia economica, garda finaciara, Controlul fiscal de la ANAF pe cap, e destul de greu sa mai poti ascunde de toti ce prostii se intampla pe acolo
    dar tipic romanesc, noi ne plangem in presa si de fapt asteptam sa rezolvam problema „amiabil” si nu cum ar fi normal

  16. Anonim

    In judetele mici si sarace cum este Salajul poate sa tot faca plangeri si sesizari .Pai curtea de conturi,anaf,garda financiara sant dirijate si controlate politic.Sefii de acolo sant pusi si mentinuti in functii de jupanii politici locali.O SA ARANJEZE ACTELE CONTABILE o sa faca si un audit care o sa stabileasca ca nu s-a intamplat nimic.Si la Hodis asta o sa-i faca vant de la echipa.

  17. nae ledra

    Cainii latra , caravana coruptilor trece !!!

Leave a Comment