Competiţie de rugby în două şcoli din Zalău

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” vor găzdui în această după-amiază faza judeţeană la disciplina rugby-tag din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ciclul gimnazial

Federaţia Română de Rugby organizează de câţiva ani diferite competiţii de rugby-tag (non-contact), rezervate elevilor din ciclurile gimnaziale şi liceale, în vedere promovării sportului cu mingea ovală.
În toamna anului 2014, a avut loc şi în Zalău prima competiţie de rugby-tag, un eveniment ce a făcut parte din cadrul proiectului „Muguri de campion”. O altă competiţie s-a desfăşurat în 2015, faza judeţeană din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, unde au evoluat elevi de la ciclul primar, gimnazial şi liceal.
Dacă la ediţia de anul trecut au participat 12 echipe, la evenimentul de miercuri după-amiaza, care este rezervat doar elevilor de gimnaziu, şi-au anunţat prezenţa echipe din 14 şcoli sălăjene.
„Mă bucur că am o nouă ocazie să revin în judeţul de unde provin. La două şcoli din Zalău va avea loc faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la ciclul gimnazial şi vor fi prezente peste 12 echipe. Tocmai de aceea, competiţia se va desfăşura în două săli de sport, pentru a nu fi nevoiţi elevii să aştepte foarte mult timp între un meci şi celălalt. Este îmbucurător faptul că profesorii şi elevii din Sălaj acordă importanţă acestei discipline sportive, care ne dorim să fie tot mai cunoscută în rândul elevilor din România”, ne-a declarat Gheorghe Sabău, director de dezvoltare regională în cadrul Federaţiei Române de Rugby.
Câştigătoarea fazei judeţene va reprezenta Sălajul la faza zonală, programată în perioada 15 – 16 aprilie, în judeţul Bihor.
Câştigătoarea fazei judeţene la ciclul primar este Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei (profesor Sergiu Mureşan), iar la ciclul liceal, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău (prof. Daniel Pandrea).

Leave a Comment