Cine va fi sportivul anului 2009?

Magazin Salajean 10 decembrie 2009 0

Cine va fi sportivul anului 2009?

Desi nu s-a dat inca publicitatii clasamentul oficial al celor mai buni zece sportivi din Salaj, Andrada Vincze, Calin Marincas si Paula Todoran au cele mai mari sanse sa urce in acest an pe podium. Batalia cea mare pentru titlul de cel mai bun sportiv al anului se da insa intre tenismena Andrada Vincze si karateka Calin Marincas

Asa cum era de asteptat, intocmirea cla- samentului celor mai buni sportivi ai jude-tului Salaj pe anul 2009 a starnit deja o serie de contro-verse din partea celor implicati in mod direct, chiar daca acesta nu a fost dat inca publicitatii. Ce este insa sigur e ca primele trei locuri vor fi impartite intre Andrada Vincze (tenis de masa), spor-tiva cu dubla legitimare la CSS – CSM Zalau, karateka Calin Marincas, sportiv cu dubla legitimare la CS Terra Zalau – Budo Kurai Hunedoara si atleta legitimata la CSM Zalau, Paula Todoran. Cele mai mare sanse la ocuparea primei pozitii le au insa Andrada Vincze si Calin Marincas. Pentru tensimena pregatita de Victor Puie ar fi o premiera sa se afle in fruntea clasamentului, in timp ce antrenorul Clubului Sportiv Terra Zalau ar fi la al treilea titlu consecutiv de cel mai bun sportiv al judetului Salaj. Desi are cele mai mici sanse sa urce pe prima treapta a podiumului, si atleta Paula Todoran ar fi la primul titlu de cel mai bun sportiv in Salaj. Atleta de la CSM Zalau ne-a precizat ca s-ar multumi si cu locul trei, dar nici nu a ascuns faptul ca isi doreste sa aiba rezultate mult mai bune in noul an. As fi multumita si cu locul trei si chiar tin sa-i felicit pe cei care vor fi inaintea mea, dar si pe ceilalti sportivi din clasament. Daca Andrada si Calin vor fi in fata mea inseamna ca merita acest lucru. Inseamna ca au muncit mult in acest an pentru a avea aceste rezultate. Cat despre rezultatele mele, sunt la fel de multumita ca si in anii antrenori, tinand cont ca accidentarea din vara nu mi-a permis sa fiu intr-o forma sportiva de varf inaintea Campionatelor Europene. Sfarsitul de an a fost insa cu rezultate bune pe plan national. Sper ca anul viitor sa am rezultate mult mai bune, iar cei care au avut incredree in mine sa aiba si pe viitor, deoarece imi doresc sa aduc rezultate cat mai bune Salajului. Chiar daca nu are rezultate la fel de bune ca in ultimii doi ani, aceasta si din cauza deselor accidentari, karateka Calin Marincas spera sa fie desemnat si in acest an cel mai bun sportiv al Salajului. A fost un an bun pentru mine, chiar daca m-am confruntat cu o serie de probleme de sanatate.

Sper totsi sa fiu pe primul loc, insa si daca nu voi fi, sper ca cei care intocmesc acest clasament sa o faca intr-un mod cat mai corect. Cotata cu cele mai mari sanse la locul intai, tenismena Andrada Vincze ne-a declarat ca a muncit mult in acest an si spera sa fie pe locul intai in clasamentul celor mai buni sportivi. Am muncit mult in acest an, iar clubul (n.r. CSM Zalau) m-a ajutat foarte mult, chiar daca a fost o perioada de criza financiara. Rezultatele cred ca dovedesc cel mai bine munca pe care am depus-o. Sper sa fiu cat mai in fata in clasamentul celor mai buni sportivi, iar daca in acest an nu voi fi pe primul loc sper sa fiu la anul. Cel mai probabil, festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judetului Salaj va avea loc vinerea viitoare, in Sala Avram Iancu din cadrul Primariei.

Rezultatele complete ale celor trei sportivi:

Andrada Vincze (tenis de masa) – locul III la juniori I, la Campionatul National de junioare I, in proba de simplu; locul II la Campionatul National de juniori I, in proba de dublu fete; locul III la Campionatul National de juniori I, in proba de dublu mixt; locul I cu echipa na-tionala a Roma-niei la Cam-pionatele Europene de juniori I; locul V in proba de dublu la Campionatele Europene de juni-ori I; locul I cu echipa Romaniei la Campionatele Balcanice de juniori I; locul II la Campionatele Balcanice de juniori I, in proba de dublu; locul I la Campionatele Balcanice de seniori, in proba de dublu; locul III cu echipa Romaniei la Campionatele Balcanice de seniori.

Calin Marincas (karate) – locul IV in proba de kata individual, locul doi in proba de fukugo si locul III in proba de kumite individual la Campionatul National de karate traditional (finala de stil); locul I in proba de fukugo la Campionatul National de karate traditional (finala de disciplina); locul II in proba de kata individual, locul II la fukugo si locul I in proba de kumite echipe, la Campionatul European de karate traditional shotokan fudokan din Polonia; locul III in proba de kumite echipe la Campionatul European de karate traditional din Italia.

Paula Todoran (atletism) – locul III la Campionatele Nationale de alergare pe pista; locul II la Campionatul National de semimaraton; locul I cu echipa de senioare de la CSM Zalau la Campionatul National de semimaraton; locul II la Campionatul National de maraton; locul I cu echipa de senioare de la CSM Zalau la Campionatul National de maraton; locul I cu echipa de senioare de la CSM Zalau la Campionatul National de cros; locul II la Campionatul National de cros, la individual, locul II cu echipa Romaniei la Campionatele Balcanice de seniori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »