Cinci pugiliste, cinci medalii

Magazin Salajean 23 august 2010 0

Cinci pugiliste, cinci medalii

Editia din acest an a Cupei Romaniei la box, rezervata junioarelor, tineretului si senioarelor, s-a desfasurat saptamana trecuta, la Ploiesti. Printre cele 70 de participante s-au aflat si cinci pugiliste de la Clubul Sportiv Municipal Zalau, antrenate de Ioan Popa. Acesta ne-a declarat ca la editia din acest an au fost prezente doar pugilistele medaliate la Campionatele Nationale, cauza fiind problemele financiare cu care se confrunta cam toate cluburile din tara. Avand in vedere numarul scazut de participante, toate cele cinci sportive din Zalau au cazut direct pe medalie, insa au fost si pugiliste care au fost nevoite sa castige doua meciuri pentru a ajunge la medalia de aur. La junioare, Diana Chis (cat. 66 kg), care la nationalele din acest an a devenit campioana la categoria 75 de kilograme, a evoluat direct in finala, unde a fost invinsa de Florentina Radu (Steaua Bucuresti), la finalul unui meci foarte disputat. Tot la junioare, Gabriela Pintea (cat. 70 kg), campioana nationala din acest an la aceeasi categorie, si-a reeditat victoria in fata bistritencei Ioana Baiciu, pe care a invins-o in finala prin abandon in prima repriza. Cosmina Farcas (cat. 57 kg), care a evoluat la tineret, a intalnit-o in semifinala pe Bianca Apostol (CS Pandurii Targu Jiu), in fata careia a cedat la puncte, fiind nevoita sa se multumeasca doar cu medalia de bronz.

Tot la tineret, Mihaela Pausan (cat. 80 kg), care la ultimele trei editii a nationalelor a devenit de doua ori campioana si o data vicecampioana, a invins-o in finala pe campioana nationala din acest an, baimareanca Stefania Micle. Cel mai important rezultat a fost obtinut de senioara Flavia Iacob (cat. +81 kg), vicecampioana nationala din acest an. In semifinale, pugilista de la CSM Zalau a trecut de bistriteanca Zica Lehaci, pe care a invins-o prin abandon in prima repriza, dupa care a intalnit-o in finala pe campioana en-titre, baimareanca Diana Gherghel.

Daca in finala Campionatului National s-a impus sportiva din Baia Mare, de aceasta data, castigatoare a fost Flavia Iacob, care a avut la final un avantaj de doua puncte. Si la finala Campionatului National am avut dubii in privinta castigatoarei, insa acum, Flavia a demonstrat ca decizia de atunci a arbitrilor a fost una eronata, a precizat antrenorul Ioan Popa, care s-a aratat foarte multumit de rezultatele sportivelor sale, dar mai ales de modul in care acestea au evoluat.

Rezultatele complete ale celor cinci pugiliste de la CSM Zalau: tineret: Diana Chis (cat. 66 kg) – medalie de argint, Gabriela Pintea (cat. 70 kg) – medalie de aur; tineret: Cosmina Farcas (cat. 57 kg) – medalie de bronz, Mihaela Pausan (cat. 80 kg) – medalie de argint; senioare: Flavia Iacob (cat. +81 kg) – medalie de aur.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »