Ciclişti sălăjeni, pe podium la Maratonul de mountain bike de la Baia Mare

Peste 300 de ciclişti din întreaga ţară, dar şi din străinătate au luat startul la cea de-a IX-a ediţie a Maratonului de mountain bike de la Baia Mare. Printre participanţi s-au numărat şi ciclişti sălăjeni reprezentând cluburile Instinct Team şi Alien Cycling Zalău. O parte dintre aceştia au obţinut rezultate foarte bune la categoriile la care au participat, clasându-se pe podium la final.
Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Claudia Brudaşca, din Buciumi, reprezentând clubul Instinct Team. Aceasta s-a situat pe prima poziţie la finalul traseului scurt (19 – 29 de ani), fiind urmată de două sportive din Baia Mare. Claudia Brudaşca a urcat pe podium şi în clasamentul general al traseului scurt, ocupând poziţia a treia.
Ionuţ Ţap s-a situat pe poziţia secundă în traseul scurt (19 – 29 de ani), fiind urmat pe podium de Călin Damian, ambii fiind legitimaţi la clubul Instinct Team. Ionuţ Ţap a fost aproape de podium şi în clasamentul general, clasându-se pe locul patru, la un minut şi patru secunde în spatele orădeanului Mura Istvan. Poziţia a cincea a fost ocupată de Călin Damian, care a parcurs cei 30 de kilometri într-o oră, 32 de minute şi 27 de secunde. Un alt sălăjean, Eugen Străistaru, de la Alien Cycling Zalău, s-a clasat pe locul 13 în clsamentul general al traseului scurt, în timp ce la categoria 14 – 18 ani s-a situat pe locul patru.
Bogdan Marian, de la Instinct Team, a luat startul în traseul lung (68 de kilomentri), situându-se pe locul 17 la general şi pe poziţia a noua la categoria 30 – 39 de ani.
Maratonul de mountain bike de la Baia Mare este cel mai longeviv concurs de ciclism din România. Organizatorii au acordat la final cupe şi diplome şi medalii pentru cicliştii care au urcat pe podium.

Leave a Comment