Cel putin pe perioada disputarii meciurilor din Liga Campionilor, Liviu Ciupe ramane la Remat Zalau

Magazin Salajean 16 noiembrie 2010 0

Cel putin pe perioada disputarii meciurilor din Liga Campionilor, Liviu Ciupe ramane la Remat ZalauConducerea Clubului Sportiv Remat Zalau a organizat ieri o conferinta de presa, pentru a lamuri problemele si discutiile aparute in ultimele zile, cu privire la demisia lui Liviu Ciupe din functia de presedinte si la decizia acestuia de a nu mai finanta campioana Romaniei. Alaturi de Liviu Ciupe, la intalnire au mai participat primarul Radu Capilnasiu, care este si copresedinte al clubului, si Vasile Nicoara, directorul coordonator al echipei.

Ciupe a afirmat ca va ramane la echipa, cel putin pe perioada disputarii meciurilor din Champions League, insa a lasat sa se inteleaga ca ar putea continua la campioana Romaniei si dupa terminarea jocurilor din Liga Campionilor. Chiar daca eu mi-am anuntat demisia, va trebui sa raman deocamdata la echipa pentru meciurile din Champions League, fiindca numele meu este trecut in toate actele intocmite pentru participarea in aceasta competitie. Totul a decurs bine la acest club, pana cand anumite persoane au incercat sa treaca peste decizile mele, a afirmat Ciupe. Acesta a continuat spunand ca a prezentat rapoarte de cate ori a fost nevoie in Consiliul Director, insa s-a aratat nemultumit de faptul ca acele rapoarte au fost cerute de persoane care nu ocupa nicio functie in Consiliul Director: De fiecare data am prezentat rapoarte cand mi s-au cerut in Consiliul Director, insa depinde cine le cere. Nu poate sa-mi ceara rapoarte chiar oricine, pe banii mei. Poate sa-mi ceara rapoarte domnul primar sau doamna Simona Trif, care este reprezentanta Consiliului Local si, in acelasi timp, poate sa-mi ceara si Consiliul Judetean. Suntem un club deschis. Lumea trebuie sa stie cum se cheltuie banii la acest club.

Presedintele Rematului a tinut sa le raspunda si persoanelor din cadrul clubului nemultumite ca fac munca voluntara: Sunt anumiti oameni care fac munca voluntara, insa, daca ar fi sa-i platim pe toti am avea nevoie de un buget mult mai consistent. Si cluburile mari, din afara tarii, au un nucleu de oameni care lucreaza ca angajati, dar si voluntari, care vin numai la anumite evenimente. Acest lucru se intampla oriunde. Eu am fost si am vazut cum se lucreaza la alte cluburi mari din Europa, in comparatie cu alte persoane care vorbesc fara sa stie aceste lucruri, a declarat omul de afaceri. Acuzat de anumite persoane ca ar avea datorii mari catre bugetul de stat, Ciupe a dorit sa lamureasca si aceasta problema. Unii spun ca nu am bagat bani in aceasta echipa, insa cred ca am bagat in acest an mai mult de 50 la suta, iar domnul primar si domnul director pot sa confirme acest lucru. Nu am nicio datorie la bugetul statului si toate salariile jucatorilor sunt reale. Avem doar datorii curente, datoriile unei luni, ca la oricare alta societate. Dar, din datoriile existente 30 la suta sunt doar biletele de avion pentru cele trei deplasari din Liga Campionilor. Insa, ca in orice societate, unele lucruri au prioritate. Vineri le-am dat salariile jucatorilor, asa cum le-am promis, nu cum au spus unii ca nu as fi virat banii catre jucatori.

Afirmatiile lui Ciupe au fost confirmate si de directorul coordonator, Vasile Nicoara, potrivit caruia grupul de firme Rematinvest a alocat clubului suma de 880.000 de lei, fata de 693.000, cat era prevazut in buget. A mai pus la dispozitia clubului cateva masini personale, a mobilat biroul de la sediul clubului, a pus la dispozitie telefoane mobile, iar acum si-a adus nemijlocit aportul pentru Champions League. In acest an au fost cerute de consilierii locali trei informari. Toate trei au fost depuse la termen, pentru a se putea discuta in sedinta Consiliului Local, a precizat Nicoara.

Primarul Radu Capilnasiu si-a aratat convingerea ca Ciupe va reveni asupra deciziei luate miercurea trecuta: Aceasta echipa este < copilul > domnului Ciupe si nu cred ca va renunta la el. Uneori sunt diferente de opinii, insa nu inseamna ca sunt divergente in cadrul clubului. Cu anumite compromisuri, intotdeauna am stabilit impreuna, in Consiliul Director, deciziile care trebuie sa le luam. Nu au fost probleme in cadrul clubului si nici nu vor fi, iar acest lucru il pot confirma si jucatorii. Momente de cumpana sunt in orice firma si la orice echipa. Clubul a progresat foarte mult. S-a ajuns de la Divizia B, la Liga Campionilor. Sunt extrem de multe probleme de organizare, mai ales pentru un meci de Champions League. Echipa a fost adusa la un nivel de forma foarte ridicat, care ne da mari sperante pentru meciurile din Liga Campionilor. La fotbal, nationala da bani foarte multi ca sa joace un amical cu Argentina, iar noi am adus pe gratis la Zalau cele mai bune echipe din Europa. Dorinta mea este ca lumea sa vina la sala in numar cat mai mare si sa sustina echipa asa cum au facut-o si pana acum.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »