Castrul Roman „Porolissum”, gazda unui nou concurs de ciclism

Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Asociaţia de Ciclism Prahova organizează sâmbătă o nouă competiţie de ciclism la Castrul Roman „Porolissum”. Evenimentul se numeşte „Porolissum CX Challenge Ciclocros” şi face parte din prima ediţie a „Cupei Naţionale a României de Ciclocros”.
Concursul are aspecte comune ciclismului pe şosea şi concursului de Mountain Bike, fiind o competiţie de tranziţie între sezonul de vară şi cel de iarnă.
Ciclocrosul presupune pargurgerea unui traseu de tip circuit pe o lungime minimă de 2,5 kilometri şi maximă de 3,5 kilometri, atât pe bicicletă, cât şi pe lângă aceasta, pe obstacole naturale sau artificiale, cu curbe line şi strânse, pe suprafaţă dură sau moale, asfalt, beton, iarbă, noroi sau nisip, totul conceput dintr-un punct de vedere dual, atât al sportivului, cât şi al spectacolului.
Primul start va avea loc la ora 11, urmând a intra în concurs copiii, cadeţii şi juniorii, iar de la ora 12, se va da startul pentru Under 23, elite şi amatori. La ora 14 se va da startul pentru participanţii la categoria Mountain Bike.

Leave a Comment