Castrul Roman de la Porolissum, promovat printr-o întrecere pe două roţi

Pasionaţii de aventuri pe două roţi sunt aşteptaţi şi în acest an în judeţul nostru, în cadrul unei noi ediţii a competiţiei „Sălaj Velo: Porolissum”. Întrecerea sportivă ce se va desfăşura în 26 şi 27 mai, mai are ca scop promovarea Sălajului prin punerea în valoare a Castrului Roman Porolissum, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă, precum şi a drumurilor judeţene administrate de către Consiliul Judeţean Sălaj. De asemenea, manifestarea îşi propune conştientizarea participanţilor la trafic asupra regulilor de circulaţie rutieră şi stimularea cetăţenilor pentru folosirea bicicletei în deplasările în mediul urban şi peri-urban.

„Sălaj Velo: Porolissum 2018” este organizată în cadrul Road Grand Tour, cel mai mare eveniment de ciclism de şosea din România, iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, sub egida Federaţiei Române de Ciclism.
Întrecerea va cuprinse două probe distincte: contra timp individual şi de fond. Cea dintâi se va derula pe Centura Zalăului, prin parcurgerea dus-întors, o singură dată, a distanţei de 16,8 km, cu start şi cronometrare individuală a sportivilor, din 30 în 30 de secunde. „Ţinând cont de faptul că acest drum se poate închide total traficului rutier, iar sub aspect tehnic acesta include curbe uşoare, diferenţe de nivel optime fac din acest traseu locaţia ideală pentru organizarea şi desfăşurarea unei astfel de probe de ciclism”, susţin organizatorii.

Traseul de fond este acelaşi cu cel de anul trecut, cu startul şi finişul în zona Castrului de la Porolissum, fie pe tura scurtă, de 65 km – o singură buclă, fie tura lungă, de 115 km – două bucle.
Cei mai rapizi ciclişti vor fi răsplătiţi cu diplome, medalii, cupe şi bani. Înscrierea sportivilor este gratuită, până în prezent anunţând prezenţa la star peste 260 de concurenţi.

Leave a Comment