Capitanul echipei HC Zalau va evolua pentru Romania, in dubla cu Serbia

Magazin Salajean 7 martie 2012 0

Capitanul echipei HC Zalau va evolua pentru Romania, in dubla cu SerbiaPivotul echipei HC Zalau va face parte din lotul de 22 de jucatoare pe care selectionerul Radu Voina l-a anuntat in vederea sustineri dublei cu Serbia, din preliminariile Campionatului European din acest an. Georgiana Ciuciulete se va alatura lotului national al Romaniei pe data de 14 martie, la Drobeta Turnu Severin. Lotul este format din 22 de jucatoare mai vechi si mai noi, pentru ca am dorit sa stim pe cine ne putem baza pentru obiectivul cel mai important din viitorul apropiat, turneul preolimpic din Franta. Am considerat ca este momentul sa testam cat mai multe jucatoare si, in mod sigur, indiferent de varsta, talie, postul pe care joaca, uzura etc, orice jucatoare este binevenita la echipa nationala, daca doreste sa ajute Romania. Nu va fi usor cu Serbia, sunt doua meciuri oficiale importante in preliminariile CE din 2012, dar repet, conteaza obiectivul nostru ulterior, calificarea la Jocurile Olimpice, a declarat Radu Voina.

Din lotul Romaniei mai fac parte zalauancele Talida Tolnai si Ramona Farcau, actualmente la Oltchim Ramnicu Valcea, dar si alte doua foste jucatoare ale Zalaului: Tereza Paslaru si Dana Babeanu, ultima incheindu-si imprumutul la HC Zalau chiar in aceasta iarna.

Cele 22 de jucatoare care vor alcatui lotul national sunt urmatoarele: portari: Talida Tolnai, Tereza Paslaru, Gabriela Mihaela Dobre; extreme stanga: Valentina Ardean Elisei, Camelia Balint Hotea; pivoti – Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete; extreme dreapta: Ada Nechita, Adina Brot, Ramona Farcau; linia de 9 metri: Aurelia Bradeanu, Adina Meirosu, Cristina Zamfir, Diana Mihaela Drutu, Nicoleta Tudor, Mihaela Ani-Senocico, Alina Horje, Daniela Babeanu, Oana Chirila, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu.

Romania se va pregati la Drobeta Turnu Severin timp de o saptamana, dupa care, in data de 22 martie va sustine, in deplasare, primul duel cu reprezentativa Serbiei. Meciul retur este programat doua zile mai tarziu, la Drobeta Turnu Severin.

Pana la convocarea la lotul national, Ciuciulete va avea de sustinut trei partide importante cu HC Zalau, prima fiind programata azi, de la ora 15:30, pe teren propriu, cu Otelul Galati, urmand ca duminica, de la ora 11, sa aiba loc tot in Sala Avram Iancu din Zalau returul din sferturile de finala ale Cupei EHF, cu formatia franceza HBC Nimes. Miercurea viitoare este programat un nou duel in Liga Nationala, in deplasare, cu HCM Roman.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »