Campioana Romaniei, locul IV la Cupa Unirea

Magazin Salajean 13 septembrie 2011 0

Campioana Romaniei, locul IV la Cupa Unirea

Primul turneu pentru campioana Romaniei nu a iesit cum si-a dorit conducerea, directorul executiv Marcel Doru Tarle afirmand inaintea turneului ca spera ca echipa zalauana sa castige Cupa Unirea, de la Dej.

Remat Zalau a inceput cu stangul turneul de la Dej, pierzand cu 3 – 1 in fata Stelei. Bucurestenii au castigat primul set cu scorul de 26 – 24, dupa care zalauanii s-au impus cu scorul de 25 – 19 in cel de-al doilea set. Urmatoarele doua seturi i-au apartinut Stelei, care a castigat cu 25 – 22, respectiv 25 – 21.

Al doilea meci, cel cu VCM LPS Piatra Neamt, a fost castigat de Remat cu scorul de 3 – 2, dupa ce nemtenii conduceau la un moment dat cu 2 – 1. 25 – 21 a fost in primul set in favoarea echipei din Neamt, al doilea a fost castigat de zalauani cu 25 – 23, iar al treilea set i-a revenit din nou formatiei nemtene, care a castigat cu 25 – 20. Rematul a restabilit egalitatea la 2, 25 – 22, iar in setul decisiv s-a impus cu 15 – 10.

Cu o victorie si o infrangere in grupa, formatia pregatita de Mariusz Sordyl si Ovidiu Macarie a jucat finala mica, impotriva celor de la Dinamo. Bucurestenii au castigat primele doua seturi (27 – 25, 26 – 24), dupa care Zalaul a restabilit egalitatea la seturi (27 – 25, 25 – 21). Setul decisiv le-a revenit insa dinamovistilor: 18 – 16, astfel ca Rematul s-a clasat la finalul turneului doar pe pozitia a IV-a, dupa Steaua, Unirea Dej si Dinamo. Pe ultimele doua pozitii s-au clasat Explorari Baia Mare si VCM LPS Piatra Neamt.

Presedintele Liviu Ciupe a precizat ca lotul nu este inca omogen, avand in vedere ca cei trei voleibalisti selectionati la lotul national au revenit la echipa abia in urma cu o saptamana, iar centrul Gjoko Josifov s-a pregatit cu echipa doar o zi inaintea turneului de la Dej. Luand fiecare jucator in parte, lotul este peste ceea ce am avut anul trecut. S-a vazut insa ca nu s-au antrenat impreuna decat foarte putin timp. Nu sunt suparat ca am pierdut doua meciuri, pentru ca nu ne-au interesat rezultatele. Antrenorul mi-a spus ca il intereseaza sa vada adevarata valoare a fiecarui jucator, de aceea i-a si folosit pe toti. Echipa insa incepe sa arate tot mai bine de la un meci la altul, iar in urmatorul turneu, la Baia Mare, va trebui sa se vada o imbunatatire, a declarat oficialul campioanei, care a fost prezent la meciul din finala mica, cel cu Dinamo.

Formula de inceput a fost aceeasi in toate cele trei partide: Michal Sladecek, Serban Pascan , Zoltan Mozer, Ribeiro Nascimento dos Santos , Razvan Mihalcea , João Dias si Adrian Feher (libero). Pe parcurs au mai evoluat: Andrei Stoian, Gjoko Josifov si Mihai Maries.

Rezultatele complete: Steaua Bucuresti – Remat Zalau 3 – 1, Dinamo Bucuresti – Explorari Baia Mare 3 – 1, Steaua Bucuresti – VCM LPS Piatra Neamt 3 – 2, Unirea Dej – Dinamo Bucuresti 3 – 0, Remat Zalau – VCM LPS Piatra Neamt 3 – 2, Unirea Dej – Explorari Baia Mare 3 – 0. Finala mare: Steaua Bucuresti – Unirea Dej 3 – 1. Finala mica: Dinamo Bucuresti – Remat Zalau 2 – 3.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »