Campioana Remat Zalau, la o victorie de al treilea titlu consecutiv

Magazin Salajean 10 aprilie 2012 0

Campioana Remat Zalau, la o victorie de al treilea titlu consecutivCampioana Remat Zalau a castigat primele doua meciuri din finala Diviziei A1 la volei masculin, in fata celor de la CVM Tomis Constanta si porneste cu prima sansa la castigarea celui de-al treilea titlu consecutiv de campioana. Dupa 3 – 2 miercuri si 3 – 0 joi, formatia zalauana are prima sansa la titlu, insa vor urma doua partide extrem de dificile la Constanta, in 17 si 18 aprilie. Rematul a castigat la o diferenta de sapte puncte primul partial al celui de-al doilea meci, scorul fiind 25 – 18, dupa ce campioana a avut 8 – 7 la primul time-out tehnic, iar la al doilea a condus Constanta cu 16 – 14.

Diferenta din actul secund a fost de trei puncte la final, 25 – 22, dupa ce Tomisul a condus cu 8 – 5 la primul time-out tehnic, iar la al doilea, Rematul a avut avantaj de patru puncte, 16 – 12. In setul trei a fost nevoie de prelungiri pentru a se stabili castigatoarea, Rematul avand o revenire foarte buna pe final. Constanta a avut doua mingi de set, la 22 – 24 si la 23 – 24, dar, de fiecare data blocajul zalauanilor a oprit atacurile oaspetilor. Rematul a castigat patru mingi consecutive, ducand scorul la 26 – 24, castigand astfel si cea de-a doua intalnire.

Chiar daca este constient ca echipa pe care o conduce are prima sansa la tiltu, actionarul clubului Remat, Liviu Ciupe, considera ca voleibalistii campioanei trebuie sa joace la Constanta cu aceeasi determinare ca in partidele de la Zalau. La Zalau au fost doua meciuri frumoase. Un public senzational, cu ajutorul caruia am obtinut primele doua victorii din finala. Am incercat sa facem si putin spectacol si sper ca, in cea mai mare parte a si iesit. Sunt doua rezultate la care, sincer, ne asteptam. Chiar daca, la prima vedere, parem favoriti, sansele sunt egale in continuare, avand in vedere ca la Constanta urmeaza meciuri foarte dificile. Va trebui sa fim foarte precauti la Constanta, a afirmat noul vicepresedinte al Federatiei Romane de Volei.

Antrenorul principal al Rematului, Mariusz Sordyl, a precizat ca jucatorii sai vor trebui sa abordeze primul meci de la Constanta ca si cum ar fi prima partida din finala. Felicitari ambelor echipe pentru ca au muncit mult in aceste doua meciuri. Azi a fost un meci la fel de greu ca si ieri, dar diferenta a fost ca am avut un atac mai bun. Nu a fost usor, pentru ca, asa cum ati vazut, Constanta a inceput sa serveasca foarte puternic, dar am rezistat si am facut putine greseli pana la final. In ultima parte am facut un joc tactic foarte bun si ii felicit pe jucatori. Le voi spune jucatorilor sa priveasca meciul urmator ca si cum am pleca de la 0 – 0 la meciuri si sa dea tot ce e mai bun pe teren. Vom incerca sa castigam titlul inca din primul meci de la Constanta.

Libero-ul campioanei Remat, Adrian Feher a afirmat ca spera ca formatia zalauana sa fructifice una dintre cele doua sanse pe care le va avea la Constanta, in 17 si 18 aprilie. Deja ne cunoastem destul de bine adversarul, iar acest lucru s-a vazut in primele doua seturi. Am fost echipa mai proaspata, am facut toate executiile mult mai bine decat ei si au fost doua seturi destul de clare. In setul trei s-a simtit si din partea noastra putina oboseala, am scazut putin concentrarea, lucru care speram sa-l corectam in meciurile de la Constanta, pentru ca nu va fi usor sa castigam in deplasare. O echipa valoroasa se vede intotdeauna dupa punctul 20, iar acest lucru noi l-am demonstrat astazi. Speram sa fructificam la Constanta una dintre cele doua sanse pe care le vom avea. Daca nu vom reusi si va fi cazul sa jucam partida decisiva, vom mai invinge Constanta o data, la Zalau.

De cealalta parte, Serhan Cadar, director executiv al CVM Tomis Constanta, a precizat: Echipa noastra nu a mai avut acelasi moral ca in primul meci. Jocul a fost in favorea noastra la inceput, dar pe final de set cei din Zalau au reusit sa castige, ceea ce dovedeste ca au fost mai motivati si mai pregatiti. Din pacate, trebuie sa o luam din nou de la capat la Constanta, mai avem in fata trei meciuri si avem sansa sa le castigam pe toate trei daca stim sa ne mobilizam.

Radu Began, centrul echipei Tomis Constanta, a precizat ca spera sa revina la Zalau, impreuna cu echipa constanteana, pentru meciul decisiv: Desi tabela arata un 3 – 0 clar pentru Remat si meciul de azi a fost unul disputat. Daca ieri scorul a fost extrem de strans pana la final si putea sa castige oricare dintre noi meciul, azi echipa Zalaului a fost mai buna. Speram sa venim la Zalau pentru meciul decisiv. Ne dorim sa facem doua meciuri bune la Constanta pe care sa le si castigam.

Remat Zalau: Mihalcea, Maries, Nagy, Terzis, Dias Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Mozer si Stoian. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund).

Tomis Constanta: Maiyo, Bojovic, Dragos, Voinea, Lescov, Birau, Joel – libero. Au mai evoluat: Torcello, Mihaila – libero 2, Everaldo si Began. Antrenori: Jorge Frederico Cannestracci (principal), Razvan Parpala (secund).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »