Campioana Remat, pas cu dreptul in finala Diviziei A1

Magazin Salajean 5 aprilie 2012 0

Campioana Remat, pas cu dreptul in finala Diviziei A1Remat Zalau – CVM Tomis Constanta 3 – 2 (22, -17, 18, -17, 13)

Remat Zalau: Mihalcea, Maries, Nagy, Terzis, dias Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Mozer, Stoian si Pascan. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Tomis Constanta: Maiyo, Bojovic, Dragos, Voinea, Lescov, Birau, Joel – libero. Au mai evoluat: Torcello, Mihaila – libero 2 si Began. Antrenori: Jorge Frederico Cannestracci (principal), Razvan Parpala (secund)

La capatul unui meci extrem de disputat, campioana Remat Zalau a reusit sa castige primul duel din finala Diviziei A1 la volei masculin, pe teren propriu, in fata celor de la Tomis Constanta. Scorul final a fost 3 – 2, dupa ce Rematul a avut 2 – 1 la seturi si a condus cu 9 – 5 in al patrulea partial. Tie-break-ul l-au inceput mai bine oaspetii, care au condus cu 4 – 2. Rematul a revenit insa si a condus cu 8 – 7 in momentul schimbarii terenurilor. La 9 – 7, antrenorul Tomisului, Jorge Frederico Cannestracci a cerut primul time-out, iar la 12 – 9, pe al doilea. Gruparea de la malul marii s-a apropiat la un punct, 12 – 11, moment in care a solicitat timp de odihna antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl. La 13 – 12 l-a solicitat pe al doilea, dupa care s-a facut 14 – 12, iar in final campionii s-au impus cu 15 – 13.

Adrian Feher, libero Remat Zalau: Dupa cum am anticipat, este o finala extrem de disputata, care, cu siguranta nu se va termina in trei meciuri. Constanta Este o echipa foarte valoroasa si va trebui sa ne autodepasim la fiecare meci pentru a o invinge. Azi am facut un joc extraordinar, iar echipa care a luptat pana la ultimul punct a iesit invingatoare. Au fost momente cand a condus si Constanta, pe fondul unei relaxari a noastre, dar ne-am revenit pe final si am reusit sa castigam. Victoriile in cinci seturi conteaza de multe ori mai mult decat victoriile rapide, in trei seturi, pentru ca sunt victorii de moral, care dor destul de mult cand nu le realizezi. Asa cum am mai spus, publicul din Zalau este cel mai frumos public din Romania. Este o placere sa joci la echipa din Zalau.

Serhan Cadar, director executiv CVM Tomis Constanta: A fost un joc foarte echilibrat, care a fost decis in finalul setului cinci. Este bine ca exista astfel de jocuri si in campionatul intern, cum a fost cel de azi. Intr-adevar, suntem cele mai bune echipe din campionat. Eu inteleg faptul ca echipa locala a incercat sa faca un spectacol. Si noi suntem adeptii spectacolului, dar spectacolul se face in timpii ai meciului, nu in timpul jocului. In timpul meciului galeriile sustine echipele, dar o fanfara sa cante tot timpul in timpul unui meci nu mi se pare oportun. Cu sigurnata al doilea meci va fi la fel de strans, dar speram ca victoria sa fie de partea noastra.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »