Campioana continua cursa pentru primul trofeu al sezonului

Magazin Salajean 17 octombrie 2011 0

Campioana continua cursa pentru primul trofeu al sezonului

Remat Zalau – CSM Bucuresti 3 – 1 (15, 15, -27, 22)

Remat Zalau: Michal Sladecek, Peter Nagy, Leonardo Dos Santos, Zoltan Mozer, Joao Dias, Razvan Mihalceasi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Andrei Stoian, Gjoko Josifov si Mihai Maries. Antrenori: Mariusz Sorodyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

CSM Bucuresti: Corneliu Andries, Alin Bobeanu, Zoltan Kovacs, Igor Didorciuc, Petrisor Macovei, Cristian Stoica si Gheorghe Ilie (libero). A mai evoluat: Marius Macicasan. Antrenor: Dan Lazarescu

Campioana Romaniei la volei masculin a obtinut vineri seara calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, dupa ce a dispus in patru seturi, 3 – 1, de formatia CSM Bucuresti.

Primele doua seturi au fost castigate fara mari eforturi de echipa zalauana, scorul fiind 25 – 15 la finalul ambelor seturi.

Ultimele doua acte au aratat insa cu totul altfel. Bucurestenii au castigat patru puncte consecutive in debutul setului trei, iar la scorul de 0 – 4, antrenorul Mariusz Sordyl s-a vazut nevoit sa ceara primul time-out al setului si al meciului. Avantajul oaspetilor a crescut pana la primul time-out tehnic, 2 – 8, dupa care de la 4 – 11, scorul a devenit 6 – 11, moment in care si antrenorul Dan Lazarescu a solicitat primul timp de odihna al setului. Zalaul s-a apropiat la trei puncte, 13 – 16 la cel de-al doilea time-out tehnic, dupa care a egalat la 16 si a reusit chiar sa preia conducerea, 18 – 16, antrenorul CSM-ului solicitand al doilea time-out. Scorul a devenit pe final 23 – 21, insa atacurile gresite din tabara zalauana au facut ca oaspetii sa intoarca rezultatul in favoarea lor, 23 – 24, iar Mariusz Sordyl a solicitat si el al doilea timp de odihna. S-a facut 25 – 25, insa atacul in aut al lui Dias si preluarea gresita a lui Maries, pe mingea urmatoare, au prelungit meciul, bucurestenii castigand cu 27 – 25 actul trei.

Foarte disputat a fost si setul patru. Oaspetii au condus cu 8 – 5 la primul time-out tehnic, dupa care, la al doilea, a venit randul zalauanilor sa fie in avantaj, 16 – 14. Scorul a devenit din nou egal pe final, 18 – 18, iar la 21 – 20 pentru oaspeti antrenorul Rematului a solicitat timp de odihna. Zalaul a intors rezultatul, 23 – 22, Lazarescu a cerut si el time-out, dar tot zalauanii au fost cei care au punctat pe tabela, incheind setul la 25 – 22 si, totodata, meciul. Ne-am obisnuit sa castigam cu 3 – 0 toate meciurile de pe teren propriu, iar cand pierdem un set lumea ar inclina sa spuna ca suntem intr-o zi proasta. Sa nu uitam insa ca si cealalta echipa a venit la Zalau pentru a castiga, mai ales ca a jucat in fata campioanei, iar ambitiile sunt cu atat mai mari. Noi trebuie sa fim mai atenti pe viitor si sa tratam cu mai multa seriozitate meciurile, chiar si la 2 – 0 in favoarea noastra, a declarat libero-ul echipei zalauane, Adrian Feher.

Surpriza sferturilor de finala a produs-o SCMU Craiova, la care evolueaza zalauanii Adrian Briscan, Cristian Pop si Marius Ciortea, ultimul transferat in aceasta toamna. Oltenii au dispus in numai trei seturi de vicecampioana Romaniei, Stiinta Explorari Baia Mare.

Celelalte doua semifinaliste sunt: Dinamo Bucuresti, care a castigat in tie-break meciul cu Universitatea Cluj, dupa ce studentii au avut 2 – 0 la seturi, si Tomis Constanta, care a castigat cu 3 – 0 in fata Stelei.

Semifinalele si finalele Cupei Romaniei la volei masculin sunt programate in data de 6 – 7 mai 2012, locatia urmand sa se stabileasca in urma unei licitatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »