Campioana şi-a prezentat noul antrenor

Magazin Salajean 20 iunie 2011 0

Campioana şi-a prezentat noul antrenor

Mariusz Sordyl s-a arătat onorat de faptul că va putea antrena campioana României.

Conducerea clubului Remat Zalău consideră că tehnicianul polonez va putea realiza obiectivele propuse.

După două sezoane în care a apelat la antrenori germani cu care a cucerit primele două titluri din istorie, conducerea echipei Remat Zalău a ales pentru sezonul viitor un tehnician polonez, Mariusz Sordyl. În fiecare an am ales un antrenor care a adus ceva în plus în jocul echipei. Împreună cu Consiliul Director am hotărât de această dată să-l aducem pe Mariusz, un antrenor polonez, pentru că în Polonia există un volei de calitate, asimilat cu cel din Italia. Mariusz a fost un mare jucător şi un antrenor care a obţinut rezultate bune în Polonia. Ne dorim să avem un traseu mai lung în Champions League şi să începem să facem puncte. Eu spun că şi anul trecut am făcut o figură frumoasă, chiar dacă am pierdut toate jocurile. Până la urmă trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să vedem cu ce adversari ne luptăm. Sperăm ca anul acesta să avem mai multă şansă la tragerea la sorţi şi să prindem o grupă mai accesibilă, a declarat preşedintele Liviu Ciupe. Şi primarul Radu Căpîlnaşiu are încredere în potenţialul noului antrenor, mai ales că acesta vine dintr-o ţară unde campionatul intern este foarte puternic. Ne bucurăm să avem un antrenor care a demonstrat până la această oră că are capacitatea de a obţine rezultate bune, fiindcă în Polonia este un campionat de mare valoare. Atâta timp cât la un meci de volei se pot strânge peste 11.000 de spectatori, pe când, la noi, nici la un meci de fotbal nu se strâng de multe ori, ne dăm seama ce înseamnă voleiul în Polonia. Ca obiective rămâne clar campionatul şi Cupa României, iar în Liga Campionilor ne dorim ieşirea din grupe. Din ce se preconizează credem că va fi un lot mai bun decât anul trecut, dar depinde foarte mult şi de tragerea la sorţi.

Ajuns în ţară doar cu câteva ore înaintea începerii conferinţei de presă desfăşurată joi seara, la Sala Sporturilor din Zalău, antrenorul Mariusz Sordyl s-a arătat onorat de faptul că va putea sta pe banca unei echipei campioane şi crede că alături de celelalte persoane din stafful tehnic şi administrativ va putea realiza obiectivele propuse. Vreau să-mi exprim recunoştinţa pentru că sunt aici, alături de voi. Pentru mine este o mare onoare să am această oportunitate să lucrez cu o echipă care este campioana României. Ceea ce pot să spun şi să promit este că voi da sută la sută din mentalitatea, emoţia şi spiritul meu, iar cunoştinţele mele le voi folosi spre atingerea obiectivelor stabilite de conducerea clubului. Cu siguranţă voi fi înconjurat de oameni care au aceeaşi viziune şi sunt convins că vom munci împreună, ca o echipă. Mulţumesc foarte mult Consiliului de Administraţie care a decis să fiu antrenor principal la această echipă. În ultimele două săptămâni am discutat pe tema jucătorilor. Am venit în România azi (n.r. joi) la ora 18 şi voi sta patru zile, iar în perioada următoare voi putea furniza şi numele jucătorilor pe care mi-i doresc la echipă. E greu să aducem jucători polonezi, pentru că lor le place să rămână în Polonia, fiindcă au propuneri foarte bune din partea echipelor. Dacă în acest an nu va fi niciun jucător din Polonia să sperăm că va fi anul viitor.

Preşedintele Liviu Ciupe a apreciat din nou aportul pe care l-a avut publicul zălăuan de-a lungul sezonului, însă a recunoscut că acesta nu vine la meciuri decât atunci când se face spectacol. Publicul din Zalău este un public senzaţional, căruia în place voleiul şi cunoaşte acest sport. Dacă îmi aduc aminte, acum câţiva ani era greu să aduci public în sală pentru că publicul nu vine decât atunci când faci spectacol. Cred că am reuşit să facem ceea ce multe oraşe nu au făcut. Au existat şi momente neplăcute la un moment dat în echipă, când au au apărut tot felul de discuţii, însă, până la urmă, am trecut peste toate cu bine şi am realizat ceea ce ne-am propus. Nu m-a interesat şi nu mă interesează decât publicul şi oamenii minunaţi din Zalău şi pentru ei fac acest lucru. Încă sunt . Poate până într-o zi când voi spune: gata, nu mai sunt şi plec acasă. Dar, deocamdată am convenit cu domnul primar că rămânem alături de această minunată echipă. O să fie un campionat mai puternic pentru că am văzut că se întăresc şi celelalte echipe, dar mă bucur pentru că înseamnă că va fi un campionat mai frumos şi mai spectaculos.

Conducerea campioanei nu a stabilit încă numele antrenorului secund, însă, foarte probabil, acesta va fi un tehnician din România.

Clujul era varianta de rezervă pentru meciurile din Liga Campionilor

Remat Zalău a primit şi în acest an wild-cardul care-i dă dreptul să evolueze în grupele Ligii Campionilor, însă joi seara nu se ştia încă dacă partidele vor putea fi susţinute în Sala Sporturilor din Zalău, anunţul de licitaţie pentru desemnarea firmei care va executa lucrările fiind postat pe SEAP doar vineri dimineaţa. Referitor la locul unde se vor juca meciurile din Liga Campionilor încă nu putem să ne pronunţăm, însă cel mai important este că se va face această sală. Dacă nu era Champions League nu cred că se făcea această sală. Lumea s-a uitat spre noi pentru că şi-a dat seama că suntem o echipă serioasă, iar când spun o echipă mă refer la noi, cei din cadrul clubului şi la dumneavoastră, pentru că fără voi nu suntem ascultaţi, văzuţi şi citiţi, a mai afirmat Ciupe. Şi edilul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, care este şi copreşedinte la clubul Remat, a precizat că nu se ştie încă dacă Sala Sporturilor va putea fi dată în folosinţă până la ora disputării primului meci din Champions League. Ştim că vom juca din nou în Champions League. Este o provocare din mai multe puncte de vedere. Încă nu ştim unde vom juca şi cum vom juca. Nici lotul nu este însă definitivat.

Sunt mai multe discuţii pentru a acoperi toate posturile cu jucători de certă valoare. Nu ştim dacă reuşim să modernizăm Sala Sporturilor până la ora primului meci. Suntem la faza în care ar trebui să aibă loc licitaţia pentru modernizarea sălii prin Compania Naţională de Investiţii şi vom putea şti mai multe în momentul în care vom avea constructorul. Dacă va fi să jucăm în altă parte este clar că dintre Baia Mare şi Cluj am alege a doua variantă pentru că ar fi mai uşor şi pentru echipele adverse, fiindcă la Cluj există şi aeroport.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »