„Calificarea în sferturile Cupei României este o cheltuială în plus, dar am făcut-o din respect pentru suporteri”

Handbal Club Zalău continuă lupta pe trei fronturi, după ce a obţinut luni seara calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a dispus cu scorul de 23 – 19 (13 – 12) de CSM Slatina, formaţie situată pe ultimul loc în Liga Naţională.
Atât managerul foprmaţiei zălăuane, cât şi antrenoarea oaspetelor, Victorina Bora, au folosit încă din starul partidei jucătoarele de rezervă. Începutul a fost echilibrat, în special primele şapte minute, la finalul cărora tabela a arătat egalitate, 3 – 3. Zalăul a marcat de trei ori consecutiv, ducând scorul la 6 – 3, iar cu două minute înainte de final, scorul era 13 – 10 în favoarea gazdelor. Slatina a înscris de două ori consecutiv, iar la pauză a intrat cu un handicap de un singur gol.
Diana Nichitean s-a remarcat cel mai bine de la formaţia zălăuană în primele 35 de minute, dar o evoluţie curajoasă a avut şi Andreea Stângă.
Spre final, Tadici a introdus şi o parte dintre titulare, iar zălăuancele s-au desprins la cinci goluri până la final.
Echipa zălăuană este calificată şi în sferturile de finală ale Cupei EHF, unde se va duela cu turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi, iar în campionatul intern ocupă locul cinci după 16 etape, cu 28 de puncte.
„A fost un meci între două echipe care şi-au menajat titularele, pentru că urmează o perioadă grea, în special pentru noi, care suntem angrenaţi şi în competiţiile europene. Urmează deplasare la Braşov, pe urmă meci foarte greu acasă cu Craiova, ocupanta locului doi, apoi jocul din sferturile de finală ale Cupei EHF, iar partidele dificile vor continua. Probabil, în Cupa României nu ar mai fi trebuit să forţăm, dar, din respect pentru spectatorii noştri, am forţat calificarea în faza următoare. Am utilizat jucătoarele care au evoluat mai puţin în partidele anterioare, pentru a avea şi ele posibilitatea să joace într-un meci oficial, nu doar în amicale. Au reziastat până când a intervenit oboseala şi au apărut o serie de greşeli tehnice. Nu vreau să nominalizez, dar sunt mulţumit de o parte dintre jucătoarele de rezervă care au evoluat în acest meci. Au fost o serie de realizări din partea lor, care sunt rezultatul repetării şi instruirii la antrenamente”, a afirmat Gheorghe Tadici.
HC Zalău: Raluca Kelemen – Ana Ciolan (6), Diana Nichitean (5), Cristiana Nica (4), Andreea Stângă (3), Dana Abed Kader (2), Sabrina Lazea (1), Roxana Rob (1), Valentina Panici (1), Andrada Trif, Larisa Tamaş, Claudia Constantinescu şi Ana Maria Dragut. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Slatina: Daniela Vălean, Diana Diaconu – Adina Cârligeanu (6), Carmen Veşcă (3), Mihaela Popescu (3), Sonia Seraficeanu (2), Geanina Drăghici (2), Diana Constantinescu (2),Elena Fulgoi (1) şi Iulia Andreea. Antrenor: Victorina Bora.

3 Thoughts to “„Calificarea în sferturile Cupei României este o cheltuială în plus, dar am făcut-o din respect pentru suporteri””

  1. Anonim

    claudia constantinescu zero goluri. ce se intampla cu fata asta? e noua patricia vizitiu, cum zice gicu?

  2. Anonim

    Poate o sa-si revina , cand se ocupa mai putin de jandarm..

Leave a Comment