C.S. Viitorul Zalau deranjeaza… pe cine?

Magazin Salajean 22 iunie 2009 0

Referitor la ultimele articole aparute in presa locala si, in special, in Sportul Salajean din 17.06.2009, noi, parintii copiilor de la C.S Viitorul Zalau, dorim sa facem urmatoarele precizari: chiar atat de mult deranjeaza ca in Salaj a aparut un club de fotbal care doreste sa faca performanta incat unii ziaristi au ajuns sa scrie la comanda? Altfel nu ne explicam cum un gazetar, care se doreste a fi impartial, denatureaza derularea unor evenimente astfel incat, indiferent ce s-a intamplat ,,vinovati,, suntem noi. Domnule ziarist, daca ti-ai fi respectat meseria si ai fi dorit aflarea adevarului,te-ai fi informat din mai multe surse, inclusiv una oficiala, insa modul in care ai redactat acel articol denota servilismul tau fata de cei de la F.C. Zalau, avand in vedere ca in ziar apar doar declaratiile acestora, iar declaratiile parintilor de la Viitorul apar trunchiate sau nu apar deloc. De ce nu ai redat cea mai importanta declaratie, aceea a parintelui copilului agresat?

Cu privire la incidentul petrecut la Stadionul Municipal,nu consideram ca parintii de la Viitorul se fac vinovati,reactia lor fiind una fireasca, aceea de a-si apara copilul de acel parinte ,,om de ordine,, menirea acestuia fiind de a mentine ordinea si nu de a agresa copiii participanti la competitie. Redai in articol declaratia acestuia:,,Nu l-am lovit pe copilul de la Viitorul. Atunci de ce a fost sanctionat contraventional de catre organele de politie?

Reactia parintilor de la Viitorul a fost ca urmare a faptului ca, desi au apelat la presedintele clubului organizator, F.C.Zalau, acesta a avut o atitudine de nepasare, chiar sfidatoare, intorcandu-le spatele. Nu dorim sa minimalizam importanta evenimentelor care s-au petrecut, sau sa nu ne asumam responsabilitatea faptelor, insa dorim sa precizam ca scanteia a fost aprinsa de acel parinte care l-a agresat pe copilul nostru, iar evenimentele au degenerat ca urmare a atitudinii celor de la F.C. Zalau (pe care acum incerci sa-i faci ,,victime,,), acestia nicio clipa nu au avut intentia de a clarifica ce s-a intamplat, provocandu-ne prin gesturi amenintatoare si injurii.

O alta dovada a faptului ca ziaristul nu a fost impartial rezulta chiar de la inceputul articolului unde scrie: ,,Doar interventia jandarmilor si politistilor i-au salvat pe cativa sustinatori si oficiali din pumnii si picioarele simpatizantilor de la C.S. Viitorul,,. Domnule ziarist, in momentul in care au intervenit fortele de ordine, conflictul era aplanat demult, iar parintii erau in tribuna. De asemenea, scrii ca in tunelul ce duce spre vestiare au venit 10-15 parinti de la Viitorul, cand in realitate au fost 4-5 restul fiind de la F.C. Zalau. Ai scris acest articol ca si cum ai fi fost de fata!!! In realitate tu te aflai in alta parte. Desi in ultimul timp in presa locala s-a scris despre doua asa-zise incidente in care au fot implicati parintii de la C.S. Viitorul (meciul cu Nusfalau si turneul organizat de F.C. Zalau), de fiecare data s-a scris partinitor, fiind relatate doar acele declaratii care erau de natura a scoate ,,tap ispasitor,, clubul Viitorul, in realitate, in ambele cazuri cei care au pornit scandalul fiind adversarii, insa se pare ca lor le place sa adopte pozitia celui care ,,intra in cusca si latra,,.

Din anul 2004, cand a fost infiintat clubul Viitorul, am participat la numeroase turnee in tara si in strainatate (unii nu au jucat atatea meciuri la cate turnee am fost noi), iar dovada faptului ca ne-am comportat civilizat si fair-play este faptul ca am fost invitati si altadata, iar cluburi cu renume (Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Poli Timisoara, F.C. Brasov, UTA etc.) ne onoreaza cu prezenta la turneele organizate de noi. Se pare ca rezultatele obtinute de noi in toti acesti ani, atat in competitiile oficiale, cat si in turneele amicale, ii deranjeaza pe colegii de competitie locali si cauta prin orice mijloace sa ne denigreze pe noi, ca parinti, si, in special, sa minimalizeze munca si eforturile copiilor. Din punctul lor de vedere, intrecerea nu se desfasoara in dreptunghiul verde, ci inafara lui, prin metode mai putin civilizate. Pe noi ne considera dusmani, nu parteneri de intrecere.

Dovada lipsei de respect fata de noi a culminat prin neacordarea premiului pentru locul trei la grupa de copii nascuti in 1999, loc pe care l-au ocupat copiii nostri, si cu arbitrajul de la meciul dintre F.C. Zalau si C.S. Viitorul, la grupa 2000, cand, pentru siguranta fizica si psihica a copiilor, am fost nevoiti sa retragem echipa de pe teren (gol perfect valabil anulat, copil scos pe brate din teren de antrenorul lor, dupa ce a fost lovit in nas de un alt jucator, curgandu-i sange etc.). Asadar, domnilor, daca deranjam atat de mult, ne rezervam dreptul de a nu mai participa in judet decat la competitiile oficiale, intrucat cele amicale sunt organizate astfel incat, indiferent de ce se intampla, ne scoateti vinovati si, astfel, isi pierd caracterul amical.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »