Bronz pentru luptătorii zălăuani

Magazin Salajean 24 mai 2011 0

Bronz pentru luptătorii zălăuani

Reşiţa a găzduit la finele săptămânii trecute finala Campionatului Naţional de lupte libere, rezervată juniorilor I, la care au fost prezenţi şi luptători de la CSM şi CSS Zalău.

CSM Zalău a fost reprezentat de şapte luptători pregătiţi de Gheorghe Panc şi Cristian Crişan. Cea mai bună evoluţie a avut-o Sergiu Maxim, la categoria 50 kg, care, după două victorii şi o înfrângere în semifinale, a reuşit să intre în posesia medaliei de bronz. Este prima medalie după şase ani la juniori, după ce, în 2005, Cristian Crişan a devenit campion naţional la aceeaşi categorie.

O evoluţie bună a avut şi Daniel Bota, la categoria 74 kg, chiar dacă nu a urcat pe podium la final. Tot cu două victorii şi o înfrângere, Bota s-a clasat abia pe locul şapte la final din cauza numărului mare de participanţi la această categorie de greutate, fiind prezenţi 29 de luptători. Ţin să-l felicit pe Sergiu Maxim, care anul acesta a avut o evoluţie constantă, clasându-se între primii trei sportivi la toate cele cinci competiţii. Îmi doresc foarte mult ca în 17 iunie să iasă campion naţional la cadeţi pentru a fi selectat în lotul naţional în vederea participării la Campionatele Europene şi Mondiale, a declarat instructorul Cristian Crişan.

Tot şapte sportivi au fost prezenţi şi din partea CSS Zalău, Sergiu Băbţan fiind singurul sportiv care a urcat pe podium, fiind medaliat cu bronz la categoria 120 kg. Un alt sportiv pregătit de Ioan Pantea, Szalontai Szabolcs (cat. 66 kg), s-a clasat pe locul şapte, fiind învins tocmai de campionul de anul trecut.

Pentru luptătorii de la CSS Zalău urmează la sfârşitul săptămânii viitoare finala Campionatului Naţional Şcolar, la care s-au calificat Bogdan Săndulescu şi Vasile Temian.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »