Bogdan Mihalache: “Singurul câştig este satisfacţia că putem promova motociclismul ca sport”

Magazin Salajean 31 mai 2011 0

Bogdan Mihalache: “Singurul câştig este satisfacţia că putem promova motociclismul ca sport”

Tot mai multe au fost în ultimii ani cursele la care a luat startul motociclistul zălăuan Bogdan Mihalache, campionul naţional la categoria Superbike 1000cm3 FBK. Pe lângă acest titlu naţional, Mihalache a mai obţinut o serie de rezultate notabile şi în cursele internaţionale.

Deşi pasiunea pentru motociclism a avut-o de la vârsta de 14 ani, trecând de la o motocicletă la alta de-a lungul anilor, ca sport de performanţă a început să-l practice doar în urmă cu trei ani. M-am bătut de nenumărate ori de cazuri în care viaţa mi-a fost pusă în pericol. De aceea am luat în 2008 decizia de a practica motociclismul ca sport organizat în condiţii legale şi de siguranţă, explică Bogdan Mihalache.

Pilotul zălăuan recunoaşte că motociclismul este mai riscant decât celelalte sporturi, însă consideră că în acest sport şi condiţiile de siguranţă, în special pe circuitele europene, sunt pe măsură. Bineînţeles că orice sport are riscul lui, dar în motociclism chiar dacă riscul este mai mare, condiţiile de siguranţă oferite de circuitele europene sunt îmbunătăţite de la an la an, deoarece un circuit făcut la normele europene include asistenţă medicală la faţa locului, centru de primire urgenţe în cadrul circuitului, cu medici pregătiţi pentru orice intervenţie şi elicopter pentru cazuri grave. Fiecare pilot care participă are şi asigurare medicală inclusă în licenţiere, ne-a afirmat motociclistul de la poalele Meseşului.

În urmă cu patru ani, împreună cu alţi motociclişti zălăuani, a înfiinţat MMC Zalău (Meseş Moto Club Zalău), iar anul trecut s-a format divizia sportivă a clubului în ideea promovării motociclismului ca sport. MMC Zalău a semnat de curând un parteneriat de colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, în vederea promovării motociclismului în Sălaj. După atâţia ani de experienţă acumulată pe şosea şi pe circuite de viteză ne-am gândit să promovăm motociclismul de performanţă ca sport şi nu ca mijloc de a-ţi risca viaţa ţie şi altora. Ne bucură foarte mult implicarea autorităţilor judeţene şi vom încerca să facem cunoscut numele judeţului cât mai mult şi mai bine, cu rezultate notabile pe tot parcursul anului. Sperăm sa fie un parteneriat cât mai bun şi de lungă durată.

În acest an, Bogdan Mihalache a participat la a II-a etapă a campionatului ROSBK şi European Riders Cup, desfăşurată în urmă cu două săptămâni în Slovacia. Urmează la finele acestei săptămâni un weekend deosebit de greu, Mihalache urmând să ia startul la două curse în Ungaria: Panonia-Ring şi campionatul Alpe-Adria, cel mai mare Campionat European de motociclism viteză.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »