Bogdan Cuceu, câştigător pentru a doua oară în Circuitul Tenis Partener

Winner Tennis Club Cluj a organizat zilele trecute concursul de tenis Transilvania Series 5 – Platium Cluj Napoca, turneu al cărui nivel este cel mai ridicat dintre cele desfăşurate în cadrul Circuitul Tenis Partner.
Printre participanţi s-a numărat şi zălăuanul Bogdan Cuceu, fost tenismen de performanţă la CSM Zalău care, deşi se ocupă şi de pregătirea copiilor, figurează în continuare ca jucător activ în cadrul Federaţiei Române de Tenis.
Cuceu a evoluat la nivelul 9 al concursului, cel mai dificil din punct de vedere valoric, unde s-au înscris foşti şi actuali tenismeni. În sferturile de finală, zălăuanul a dispus în trei seturi de clujeanul Cătălin Plăcintar, scor 6 – 3, 1 – 6, 10 – 5. Calificarea în finală a fost mai simplă decât se aştepta Cuceu, deoarece adversarul acestuia, Igor Curcan a abandonat. Alexandru Mureşan a fost adversarul din finală, pe care sălăjeaanul l-a învins în două seturi, 6 – 1, 6 – 3, câştigând astfel nivelul 9 al concursului.
Competiţia s-a desfăşurat la 10 nivele, iar pentru câştigarea nivelului 9, Bogdan cuceu a primit un trofeu, o diploma şi un voucher Wilson în valoare de 150 de lei.
Tenis Partener este o asociaţiei care activează în colaborare cu Federaţia Română de Tenis, organizând turnee în paralel cu cele ale Federaţiei.
Bogdan Cuceu a fost legitimat la CSM Zalău timp de 16 ani, perioadă în care a cochetat şi cu loturile naţionale de junior şi tineret.
În perioada cât a activat la clubul zălăuan a participat şi la o serie de turnee internaţionale, iar în 2000, la un concurs pentru juniori desfăşurat în Serbia, l-a avut ca adversar pe celebrul Novak Djokovic, în faţa căruia a cedat cu 4 – 6, 4 – 6, acesta fiind considerat încă de la acea vreme o mare speranţă a tenisului mondial.

Leave a Comment