Azi salajean, maine argesean

Magazin Salajean 30 aprilie 2010 0

Azi salajean, maine argesean

Desi s-a stabilit in Salaj de mai bine de trei decenii, pitesteanul Gheorghe Retevoescu va fi maine suporterul echipei FC Arges

Nascut in localitatea argeseana Micesti, Gheorghe Retevoescu a ajuns in Zalau prin repartitie, dupa terminarea facultatii, la sfarsitul anilor 70. La inceputul anilor 80, angajat fiind la IAIFO Zalau, a pus bazele echipei Chimia Zalau, unde era si jucator si organizator, formatia zalauana promovand apoi in Divizia C (actuala Liga a III-a). Tot atunci a devenit si arbitru stagiar, iar dupa doi ani si jumatate, in 1983, a promovat la Alba Iulia examenul pentru categoria I, obtinand printre cele mai mari note, 9,70.

La acel examen a fost asistat de fostul mare arbitru Francisc Kolosi. La cateva luni dupa ce am ajuns in Zalau am fost invitat la o nunta in Badon si niste baieti m-au intrebat daca nu vreau sa joc la Unirea Hereclean? Am aceptat, iar dupa un sezon, in perioada 1979 – 1980, lucrand ca economist la IAIFO Zalau, am pus bazele echipei Chimia, unde eram si jucator si organizator, echipa care, dupa cum stim, si asta o pot confirma zalauanii, a promovat in Divizia C.

De atunci am inceput si activitatea de arbitru, mai intai ca stagiar, iar dupa doi ani si jumatate, in februarie 83, am sustinut examenul teoretic pentru categoria I la Alba Iulia. Spre bucuria mea si satisfactia colegiului din Salaj, am obtinut printre cele mai mari note (9,70), lucru care pot sa-l confirme cei care faceau parte din Comisia Judeteana de Arbitri, iar unii dintre ei mai sunt si azi in organizarea arbitrajului salajean.

O care pana la urma m-a dus (discopatie lombara L4

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »