Autocarul campioanei Oltchim, vandalizat în centrul Zalăului

Marius Morar 12 septembrie 2012 11
Autocarul campioanei Oltchim, vandalizat în centrul Zalăului

Deşi ar fi trebuit să fie motiv de sărbătoare pentru toţi iubitorii handbalului din Zalău faptul că “galacticele” de la Oltchim joacă în oraşul de la poalele Meseşului, pentru unii nu înseamnă decât furie, indignare, chiar şi răzbunare.
Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns faptul că, înainte de a intra în oraş, delegaţia clubului Oltchim a fost întâmpinată marţi după-amiaza cu tot felul de mesaje anti-Vâlcea, scrise pe marginea drumului, autocarul clubului din Zăvoi a fost vandalizat în noaptea de marţi spre miercuri.
Întreaga delegaţie a clubului din Zăvoi a fost cazată la Hotelul “Porolissum”, iar autocarul a fost parcat în faţa hotelului. Preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, a rămas însă înmărmurit miercuri dimineaţa, când a ajuns în faţa autocarului şi a observat că pe el erau scrise în patru locuri iniţialele echipei zălăuane – HCZ. “Este inadmisibil, domnule, să se întâmple aşa ceva. Nu se poate… Cei care au făcut acest lucru nu sunt oameni. Aştept să vină cei de la poliţie să facem un proces verbal, pentru că va trebui să vopsim tot autocarul”, a afirmat, extrem de dezamăgit, preşedintele Oltchimului.
Prezent la faţa locului, secretarului echipei zălăuane, Gheorghe Sîna, care a şi anunţat Poliţia, nu-i venea să creadă că în mijlocul Zalăului s-a putut întâmpla aşa ceva. “Chiar nu pot să înţeleg cum de nu a văzut nimeni, pentru că este în centrul oraşului, iar zona este iluminată. Am insistat ca Oltchimul să vină să se cazeze la Zalău, pentru că în sezonul trecut s-au cazat la Cluj şi uite ce s-a întâmplat. Efectiv nu pot să cred că cineva a avut atâta tupeu”, a declarat secretarul echipei HC Zalău.
Şeful galeriei echipei zălăuane, Cornel Mândruţ, consideră că nimeni din galerie nu ar fi îndrăznit să facă aşa ceva. “Am ajuns în faţa Hotelului Porolissum în jurul orei 9, după ce am fost sunat de un angajat al Jandarmeriei. Sincer, nu cred că cineva din galerie ar fi putut face aşa ceva. Am fost informat că şi pe Meseş au fost scrise, pe marginea drumului, tot felul de mesaje, la fel ca anul trecut. Şi în 2011 am fost luat eu la răspundere şi până la urmă s-a adeverit că nu a fost nimeni din galerie. Cred că cei din galerie nu au nici acum nicio legătură cu aceste mesaje sau cu ceea ce a apărut pe autocarul Oltchimului. Nici mie nu mi se pare normal ca rivalităţile să ducă până la asemenea gesturi”, este de părere Cornel Mândruţ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Sălaj, Tincuţa Domuţa, a precizat că există un cerc de suspecţi, iar după audierile acestora va fi stabilit vinovatul. “Poliţiştii au constatat că pe autocarul echipei Oltchim au fost scrise cu spray colorat literele – HCZ. Pe timpul nopţii, autocarul a fost parcat în faţa Hotelului Porolissum, dar nu în parcarea privată a acestuia. Avem deja un cerc de suspecţi, iar după audierile acestora vom putea stabili cine se face vinovat de această faptă”.

Comentarii

comments

11 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 12 septembrie 2012 at 11:48 - Reply

  Pe vandal, cica, o sa-l prinda Tincuta, cel putin asa se lauda la Agerpress.

 2. anti Valcea 12 septembrie 2012 at 11:58 - Reply

  Tot Zalaul e anti valcea.

 3. eu 12 septembrie 2012 at 12:24 - Reply

  Handbalul este un sport deosebit de frumos. Si cei care il iubesc ar trebui sa aiba un caracter frumos asa cum il au cei care il joaca.

 4. anti Valcea 12 septembrie 2012 at 14:00 - Reply

  Berbecaru asta a vopsit autocarul ca sa incaseze banii de la firma de asigurari. asta se cheama frauda… maine zgarie un geam, poimaine o oglinda! Incet incet se face bugetul pt champions league….
  liga campionilor interzisa oltenilor!!!!!

 5. alex 12 septembrie 2012 at 14:55 - Reply

  anti Valcea. EI POATE FI ORICE SA FI FACUT ASA CEVA . DE CE NU SI-AU PARCAT AUTOCARUL MAI IN FATA HOTELULUI UNDE AU CAMERE. CA SI ASA SE LAUDA CA AU CAMERE DE FILMAT.

 6. privitor 12 septembrie 2012 at 15:06 - Reply

  Acesta este Zalaul faurit de marele “managar” t.d ! RUSINE ! In loc sa-ti ridici palaria in fata unei valori, dai cu pietre! “BRAVO” TIBI MARC pentru deplina sustinere a echipei si anturajului ei ! sac.

 7. Anonim 12 septembrie 2012 at 15:11 - Reply

  CE SE MAI COPIAZA IN PRESA LOCALA! TOTI V-AU PRELUAT STIREA!

 8. anonim 12 septembrie 2012 at 16:32 - Reply

  cum poti sa intrebi pe hot daca nu stie cine ii hatu .rusine gicule

 9. Anonim 13 septembrie 2012 at 08:06 - Reply

  vandalizare e mult prea mult spus…
  iar daca eu parcam acolo venea “ridicatoru” si mi-o tragea cu “vigilentii pandari”…

 10. Pacat ! 14 septembrie 2012 at 08:41 - Reply

  Vandalizat ? poate scris cu rosu. dar pana la vandalizare ….e drum lung . Prilej pentru obsedati de a se adresa prof Tadic. Care a mai dat o lectie de handbal , recunoscuta de adversarii, care nici un moment nu au acuzat clubul sau conducerea de gestul unui neispravit . Dimpotriva ! dar bolnavilor ce sa le ceri….Pacat de eforturile celor din club si autoritatilor care lupta la greu pt imaginea Judetului si a orasului. Vorba profesorului : “Nu exista localitate in lume fara uscaturi , in societate ..

 11. Halt 15 septembrie 2012 at 23:05 - Reply

  Mizerii ieftine !

Lasa un Raspuns »