Aurel Vlaicu: Mi-ar fi greu sa mai accept functia de antrenor secund la lotul national

Magazin Salajean 11 iunie 2008 0

Aurel Vlaicu: Mi-ar fi greu sa mai accept functia de antrenor secund la lotul national

Aurel Vlaicu, tehnicianul echipei de volei Remat Zalau, ne-a declarat la cateva zile dupa ratarea calificarii la Campionatele Europene de anul viitor, ca i-ar fi greu sa mai accepte si pe viitor postul de antrenor secund la lotul national. Aceasta, din cauza ca actiunea echipei nationale pentru calificarea la turneul final nu a decurs tocmai in conditiile cele mai bune. Chiar daca nu a vrut sa ne dezvaluie adevaratele motive pentru care nu ar mai accepta functia de antrenor secund, se pare ca Vlaicu a fost extrem de deranjat de faptul ca unii dintre jucatorii prezenti la lotul national au sunat dupa numai doua zile la federatie, spunand ca sunt nemultumiti de pregatirea facuta de cei doi antrenori (Aurel Vlaicu – secund si Marius Botea – principal). Lucrurile nu par sa fie prea roz nici in ceea ce priveste colaborarea dintre conducerea federatiei si cei doi antrenori, din moment ce, celor doi tehnicieni nu li s-a propus sa semneze vreun contract inaintea acestei calificari. Va reamintim ca ultima calificare a Romaniei la un Campionat European a avut loc in urma cu 13 ani, cand Aurel Vlaicu evolua ca jucator pentru nationala tarii noaste.

Reporter: Cum a fost experienta la echipa nationala?

Aurel Vlaicu: Speram mai mult de la aceasta calificare, dar, avand in vedere ca a fost primul contact cu echipa nationala in calitate de antrenor, pot spune ca a fost o experienta din care mai am de invatat.

Rep: De ce ati acceptat postul de antrenor secund, din moment ce sansele Romaniei la calificare erau foarte mici?

A.V: Am acceptat acest post pentru ca, chiar am crezut ca putem face ceva. Ma gandeam ca, daca cei care ne-au numit au avut incredere in noi, inseamna ca au crezut ca putem face un lucru pozitiv. Parerea mea e ca un astfel de post nu ai cum sa il refuzi, avand in vedere ca sunt la inceput de cariera.

Rep: Ati avut la dispozitie cei mai buni jucãtori?

A.V: In proportie de 90 la suta am avut la dispozitie cei mai buni jucatori. Problema a fost ca dupa cateva zile au fost cativa care s-au accidentat.

Rep: Cum au evoluat jucatorii din campionatul intern?

A.V: Au incercat sa-si faca treaba cat mai bine, dar s-a vazut diferenta intre valoarea campionatului nostru si celelalte campionate.

Rep: Ati avut probleme cu jucatorii, deoarece am inteles ca fiecare s-a antrenat cam cand si cum a vrut?

A.V: Probeleme foarte mari nu au fost, insa jucatorii trebuie sa inteleaga ca in momentul in care se prezinta la echipa nationala trebuie sa se antreneze cat pot ei de bine in momentul respectiv, indiferent de cine este pe banca.

Rep: Ati semnat sau nu un contract cu federatia inaintea acestor turnee de calificare?

A.V: Am avut doar o intelegere verbala cu cei de la Federatia Romana de Volei.

Rep: Daca vi se va propune, veti accepta si pe viitor functia de antrenor secund la nationala?

A:V: Sincer, mi-ar fi foarte greu sa mai accept in conditiile date aceasta functie.

Rep: De ce credeti ca s-a ratat calificarea?

A.V: Chiar daca am fi fost in cea mai buna perioada din punct de vedere al evolutiei, ar fi fost greu sa ne calificam de pe primul loc. A fost foarte greu sa ne clasam si pe locul doi, care iti dadea posibilitatea de a participa la un meci de baraj, avand in vedere timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie si nivelul la care se joaca pe plan european.

Rep: Conducerea federatiei v-a reprosat ceva dupa aceasta ratare la Europene?

A.V: Inca nu a avut loc nici o analiza despre actiunea de la lotul national pana in acest moment.

Rep: Ce ar trebui sa se faca pentru revitalizarea voleiului?

A.V: Ar trebui sa se inceapa selectii foarte atente de la nivelul copiilor, iar munca antrenorilor acestora sa se faca cu atentie si cu pasiune. Este dureros faptul ca foarte putini jucatori de perspectiva vin din urma.

Rep: Care va fi situatia in continuare la lotul national?

A.V: Nu stiu care va fi situatia la lot in continuare, deoarece abia in 12 iunie va avea loc o intalnire la federatie.

Rep: La Remat s-a stabilit ceva pentru viitorul sezon?

A.V: Nu se stie inca nimic concret pentru sezonul urmator.

Rep: Care a fost principalul motiv care a dus la ratarea obiectivului in sezonul trecut, la echipa de club?

A.V: Principalul motiv care a dus la ratarea obiectivului a fost calitatea jucatorilor. Cand spun acest lucru ma gandesc mai mult la straini.

Rep: V-ati propus sa schimbati ceva anume in pregatirea echipei pentru viitorul sezon?

A.V: Voi pleca maine (n.r. ieri) intr-o perioada de prefectionare in Serbia. Pe langa aceasta, am primit acceptul antrenorului Stelian Moculescu, care este antrenorul Germaniei si proaspat calificat la Olimpiada si multiplu campion al Germaniei, de a participa dupa olimpiada la antrenamentele echipei sale. Voi incerca sa pun in aplicare ceea ce voi vedea in Serbia si in Germania.

Rep: Ce jucatori vor ramane la echipa din formatia ce a evoluat in sezonul trecut?

A. V: Despre acest subiect nu pot sa va dau detalii concrete, fiindca abia de acum inainte vor avea loc discutii cu cei din conducerea clubului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »